Zde může být vaše reklama.

Zlomí černou sérii Sigma jede do Jablonce, kde se jí dlouho nedaří

Sigma jede do Jablonce, kde se jí dlouho nedaří

foto: Petr Pelíšek

22. 09. 2019 - 10:00

Čtrnáct let už fotbalisté SK Sigma Olomouc nevyhráli v Jablonci. Právě tam nastoupí v pondělí večer k zápasu 10. kola FORTUNA:LIGY. Naposledy tam Modrá lavina vyhrála v roce 2005, to dali branky Brazilci Melinho a Gaúcho, právě po tomto utkání odešel Radim Kučera do Německa.

Hanáci vstoupili do sezony úspěšně a rádi by na dobré výsledky navázali i v desátém ligovém kole. „Pro nás je důležité předvést takový výkon, se kterým budeme mít šanci uspět. Víme, že Jablonec je silné mužstvo, které má vždy velmi dobře poskládanou sestavu. Mají několik výrazných individualit, ať je to Sýkora, Doležal nebo Matoušek, který střílí góly. Navíc se letos i minulý rok dostali do evropských pohárů, kde nasbírali cenné zkušenosti. Nečeká nás nic lehkého,“ řekl pro klubový trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Jablonec doma body nerozdává, navíc Sigmě se tam tradičně moc nedaří. „Samozřejmě víme, že doma Jablonec zatím neztratil ani bod. Na jeho utkání s Opavou jsme se byli podívat. Sice domácí potrápila, ale nakonec Jablonec dokázal zvítězit. I utkání s Baníkem nebo Mladou Boleslaví zvládl Jablonec suverénně. Ofenzivu má nadstandardní, rychlostní typy hráčů, kteří se umí prosadit v křídelních prostorech a jeden na jednoho. Na zápas se musíme dobře připravit, protože průměrný výkon určitě stačit nebude,“ podotkl Látal.

Olomoucký tým by měl být kompletní až na brankáře Miloše Buchtu, který laboruje se zraněním, a obránce Martina Sladkého, ten pokračuje v návratu po operaci kolena.

Utkání FK Jablonec versus SK Sigma Olomouc se hraje v pondělí 23. září od 18.00 (rozhodčí Emanuel Marek – Zdeněk Dobrovolný, Michal Novák).

Pravděpodobné sestavy
Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman - Jovovič, Považanec, Sýkora - Matoušek - Doležal. Trenér Petr Rada.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Plšek, González, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články