Zde může být vaše reklama.

Tradiční derby Sigma jede do Ostravy

Sigma jede do Ostravy

foto: Petr Pelíšek

25. 10. 2019 - 14:30

Ve 14.kole FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc zápas venku. A nebudou to mít jednoduché, v Ostravě – Vítkovicích hrají v sobotu proti Baníku, kterému se doma na podzim daří. Naopak Hanákům to v posledních kolech moc nejde, z výhry se neradovali už čtyři utkání. Výkop je ve 14.30.

Sigma naposledy doma v sobotu nečekaně prohrála s Českými Budějovicemi, nováčkovi soutěže podlehla 1:3. „Po Budějovicích jsme si toho hodně řekli. Chtěli jsme utkání zvládnout a s dvaceti body se dotáhnout na vrchní část tabulky. Ale bohužel se nepodařilo. Všichni vnímáme, že náš výkon nebyl optimální. Myslím, že v tuto chvíli nastala fáze, kdy je potřeba něco změnit a vyjet ze zaběhlých stereotypů,“ řekl pro klubový web Jiří Neček, asistent trenéra SK Sigma.

Ostravě se vstup do soutěžního ročníku povedl, drží se ve skupině o titul. „Výsledkově je na tom Baník velmi dobře, drží si krásné čtvrté místo v tabulce, i když mu na záda dýchá Jablonec. Utkání s Baníkem bývají vždy dramatická, ale věřím, že jsme dobře připraveni, trénovali jsme velmi poctivě. Pro mě je nadcházející utkání navíc rodinnou záležitostí, protože v dresu Baníku hraje Martin Šindelář, který dříve v Olomouci nastupoval za áčko,“ podotkl Neček.

Olomoucký tým by měl být kompletní až na útočníka Martin Nešpora, který bude vzhledem k potížím s kyčlí ještě zhruba měsíc mimo hru. Ve složení základní sestavy možná dojde ke změnám, jak trenér Radoslav Látal avizoval po prohře doma s Budějovicemi.

Utkání FC Baník Ostrava versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 26. října od 14.30 (rozhodčí Radek Dubravský – Jaroslav Kubr, Michal Novák).

Pravděpodobné sestavy
Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter, Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič - Diop, Smola. Trenér Bohumil Páník.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Zahradníček, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Houska, Plšek, Texl, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články