Zde může být vaše reklama.

Píská Proske … Sigma jede do Prahy, hraje na Spartě

Sigma jede do Prahy, hraje na Spartě

foto: Petr Pelíšek

30. 08. 2019 - 13:11

Třetí trip do Prahy v tomto soutěžním ročníku čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc. První dva skončily nezdarem, Modrá lavina prohrála v Edenu se Slavií (0:1) i v Ďolíčku s Bohemians (2:3). Teď je na řadě střetní na Letné proti Spartě. Což nebývá nikdy nic lehkého.

Po sedmi odehraných kolech má Sigma stejně jako Sparta 10 bodů, oba mančafty jsou ve střední skupině tabulky. Zatímco pro Sigmu je to s přivřením očí v podstatě naplnění toho, co má v plánu, v případě Sparty jde zatím v úvodu sezony o propadák. Trápí se, nehraje dobře, dostává hodně gólů. A před reprepauzou bude chtít jistě doma duel zvládnout. O to to budou mít Hanáci těžší. Navíc v týdnu si Sparta stěžovala na výkony a přístup rozhodčích, no a v neděli bude jako hlavní pískat Zbyněk Proske. Ano, ten Proske, se kterým mají Hanáci dost negativních zkušeností, ten, který například v minulé sezoně naprosto nepochopitelně vyloučil v Liberci záložníka Faltu.

Sigma by se ráda pokusila o dobrý výkon, který by mohl znamenat bodový zisk. Ostatně už dvakrát v této sezoně u silných – v Plzni a na Slavii – nehrála vyloženě špatně, ale nic z toho nebylo. „Spartě se v domácím prostředí daří. Venku už je to o něco horší, ale doma jsou silní. My se na utkání těšíme, chceme předvést takový výkon, kterým nezklameme,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Hodně se teď mluví o tom, že Sparta má problémy. Nedařilo se jí v Liberci ani v Mladé Boleslavi. Inkasuje hodně branek. Je pravda, že v Liberci Spartě chyběli někteří hráči, kteří už proti nám možná nastoupí. Sestavu je těžké odhadovat,“ podotkl Látal.

Spartu od nové sezony vede trenér Václav Jílek, který z olomouckého mnohaletého působení zná všechny hráče velmi podrobně. Takže lze předpokládat, že jeho tým bude o něco lépe připravený než na jiné soupeře. „V kabině si kluci už dříve vymysleli nějakou motivační sázku. Možná to pro ně bude o něco zajímavější zápas, možná se budou chtít před trenérem vytáhnout, ale jinak se na utkání snažíme připravit jako na každý venkovní zápas,“ řekl Látal. „Vše se rozhodne až na hřišti. Hráče můžete sice takticky připravit, ale na hřišti potom mohou udělat chyby, kterými ztratí celý zápas. Stává se to nám, stává se to i Spartě,“ poznamenal.

Sigmě se vyprázdnila marodka, zdá se, že v neděli bude konečně trenér Látal vybírat z kompletního mančaftu. „Situace vypadá lépe, jsme téměř kompletní. Trénují s námi víceméně všichni - Greššák, Texl, Kerbr. V úterý se do pohárového utkání zapojili Zahradníček, Vepřek a Buchta,“ řekl Látal. Shcázet mu bude jen zadák Martin Sladky, který je po operaci kolena.

Utkání Sparta Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 7. září od 19.30 (rozhodčí Zbyněk Proske – Petr Caletka, Vít Melichar).

Pravděpodobné sestavy
Sparta: Nita - Sáček, Radakovič, Hancko, Hanousek - Krejčí - Hložek, Hašek, Trávník, Plavšič - Tetteh. Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Houska, Zmrzlý, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články