Zde může být vaše reklama.

Napraví domácí ztrátu? Sigma jede do Prahy, hraje s Bohemians

Sigma jede do Prahy, hraje s Bohemians

foto: Petr Pelíšek

16. 08. 2019 - 13:00

Letos podruhé budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc v pražském Dolíčku. V půlce února tam v úvodu jara vyhráli 1:0 brankou Martina Sladkého, podobný výsledek a zisk tří bodů by jistě brali i v sobotu večer v utkání 6. kola FORTUNA:LIGY.

Sigma bude hrát v Praze v soutěžním ročníku 2019/2020 druhé utkání. V tom prvním v pražském Edenu prohrála se Slavií 0:1. Modrá lavina naposledy doma s Karvinou promarnila jednobrankový náskok z prvního poločasu a získal pouze bod za remízu jedna k jedné. Což rozhodně nebyl důvod ke spokojenosti. „S Karvinou jsme ztratili dva body, zklamání určitě bylo, to nezapíráme. Chtěli jsme mít devět bodů a vytáhnout se v tabulce nahoru. Ale nálada v kabině je dobrá, do Ďolíčku jedeme s odhodláním a se snahou odčinit, co jsme doma ztratili," řekl pro klubový web trenér Radoslav Látal.

Od Klokanů se dá čekat tradiční bojový výkon plný agresivity a nasazení. Doma zatím hráli dvakrát, s Mladou Boleslaví a Plzní, ani jeden z těchto týmů jim nedokázal vstřelit branku. „Poslední utkání Bohemky jsme studovali. Musím říct, že například s Plzní nebo Mladou Boleslaví odehráli velice kvalitní utkání, ve kterých navíc nedostali branku. Jsou na tom velmi dobře po kondiční stránce. Mají ve svých řadách rychlostně vybavené hráče, celkově jsou nepříjemní, chodí do presinku. Je potřeba se na ně připravit především po rychlostní a soubojové stránce. Navíc budou hrát v domácím prostředí, ve kterém jsou opravdu silní. V sobotu nás tedy nebude čekat lehký soupeř," dodal Látal.

Marodka se Hanákům začala pomalu vyprazdňovat, ale nejspíš se znovu rozroste. V týdnu, stejně jako před Karvinou, toho moc nenatrénoval obránce Martin Sladký, kterého trápí bolavé koleno. Mimo hru je stále exkapitán Michal Vepřek. S jistotou nebude za Sigmu hrát stoper Roman Polom, který by měl přestoupit do Dynama České Budějovice.

Utkání Bohemians Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 17. srpna od 19.30 (rozhodčí Ondřej Lerch – Zdeněk Vaňkát, Lucie Ratajová).

Pravděpodobné sestavy
Bohemians: Valeš - Hůlka, Köstl, Pokorný - Bartek, Vacek, Jindřišek, Podaný - Hronek, Keita, Vodháněl. Trenér Martin Hašek.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články