Zde může být vaše reklama.

Prodlouží sérii? Sigma jede do Příbrami

Sigma jede do Příbrami

foto: Petr Pelíšek

04. 10. 2019 - 14:00

Před druhou reprezentační přestávkou sezony čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc zápas v Příbrami. Sigmě se v Příbrami tradičně zrovna moc nedaří, na výhru tam čeká šest let, posední tři zápasy tam pokaždé prohrála. Duel 12. kola FORTUNA:LIGY se hraje v sobotu 5. října s výkopem v 16.30.

Modrá lavina bodovala v pěti zápasech v řadě, což jí pomohlo do první šestky tabulky. Naposledy ovšem doma ztratila výhru se Slováckem, které hrálo v deseti, uhrála jen remízu dva dva. Což jistě budou chtít nyní svěřenci trenéra Radoslava Látala napravit. Navíc bodovat venku je nutnost, pokud se chtějí udržet v TOP 6.

V úterý hrála Sigma doma na Andrově stadionu zápas 3. kola MOL Cupu proti druholigové Líšni. Vyhrála 4:2 a postoupila, byť trenér Látal do hry vůbec neposlal několik opor – odpočívali brankář Michal Reichl, obránci Vít Beneš a Michal Vepřek, záložník Šimon Falta a útočník Martin Nešpor. Je po poločase sehráli středopolaři Tomáš Zahradníček, David Houska, Jakub Plšek a Pablo González. Látal tedy pošetřil část týmu na sobotní příbramský duel.

"Příbram považuji za velmi nevyzpytatelného soupeře. Vím, že teď některé zápasy nezvládla, ale doma je nebezpečná. Domácí zápasy jsou pro ni směrodatné, proto bude mít velkou motivaci," řekl asistent trenéra SK Sigma Olomouc Jiří Neček pro klubový web. "Jsou tam hráči, kteří jsou rychlí a důrazní. Soupeř má také výborné standardky. Jablonec tam dostal čtyři góly a my jsme viděli, jakým způsobem je inkasoval, takže podle toho jsme se připravili," podotkl.

Olomoucký tým by měl být kompletní až na brankáře Miloše Buchtu, který laboruje se zraněním zad, a obránce Martina Sladkého, ten pokračuje v návratu po operaci kolena. Nejistý je start univerzála Martina Hály, který naposledy doma nehrál vzhledem k potížím s lýtkovým svalem.

Utkání 1. FK Příbram versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 5. října od 16.30 (rozhodčí Pavel Julínek - Marek Podaný, Jakub Šimáček).

Pravděpodobné sestavy
Příbram: Kočí – Tregler, Kodr, Kingue, Nový – Zeman, Rezek, Soldát, Polidar  – Alvir, Adetunji. Trenér Roman Nádvorník.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Zahradníček, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Houska, Plšek, González, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články