Zde může být vaše reklama.

Chtějí tři body Sigma jede do Zlína, přeruší sérii bez výhry?

Sigma jede do Zlína, přeruší sérii bez výhry?

foto: Petr Pelíšek

08. 11. 2019 - 15:53

Druhá polovina základní části FORTUNA:LIGY začíná druhý listopadový týden. Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou hrát venku, v sobotu po poledni je čeká zápas ve Zlíně. A chtějí zabodovat.

Body, to je totiž to, co Sigma začíná nutně potřebovat. Po polovině základní části je na 10. místě a spodní skupina tabulky se začíná opovážlivě přibližovat. Hanáci čekají na vítězství už šest zápasů, nedaří se jim dotáhnout k vítězství dobře rozehraná utkání doma ani venku. „Přišli jsme zbytečně minimálně o pět šest bodů, to nás hodně mrzí. Stát se to může jednou, dvakrát, ale ne několikrát po sobě," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web. „Dostáváme hodně gólů, v obraně je něco špatně a na to se musíme zaměřit. Dáváme hodně branek, ale dost inkasujeme. Na Spartě dáme tři góly, na Baníku dva, ale také dva nebo tři také dostaneme. A to zkrátka není možné," dodal Látal.

Zlínu to letos na podzim moc nejde. Krčí se na spodku tabulky a už stihl vyměnit trenéra, od týmu byl v říjnu odvolán Josef Csaplár. Ovšem naposledy doma Ševci uhráli výtečný výsledek, remizovali 1:1 s plzeňskou Viktorií. Sigmu tedy nečeká nic jednoduchého. „Ševci měli spoustu zraněných hráčů, někteří už se ale uzdravují. Na lavičce už mají hráče, u kterých je pravděpodobnost, že by se mohli v základní sestavě objevit. Někteří hráči jsou také vykartovaní, ale i tak si myslím, že moc změn v základu nebude,“ řekl Látal. „V posledním zápase s Plzní Zlín předvedl velice kvalitní výkon. Byl na něm vidět rukopis nového trenéra. V minulé sezóně jsme se Zlínem pod vedením trenéra Kameníka střetli v play-off. Jeho styl hry tedy hráči znají," poznamenal trenér SK Sigma.

Olomoucký tým by měl být kompletní až na útočníka Martin Nešpora, který je vzhledem k potížím s kyčlí ještě mimo hru. Pro zranění netrénuje ani útočník Ismar Tandir.

Utkání FC Fastav Zlín versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 9. listopadu od 14.30 (rozhodčí Pavel Orel – Kamil Hájek, Jiří Kříž).

Pravděpodobné sestavy
Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Kolář - Matejov, Folprecht, Janetzký, Podio, Bartošák - Poznar, Wágner. Trenér Jan Kameník.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Houska, Plšek, Texl, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články