Zde může být vaše reklama.

Mistr Slovenska Sigma má druhou posilu, přichází Lukáš Greššák

Sigma má druhou posilu, přichází Lukáš Greššák

20. 06. 2019 - 14:21

Prvoligová SK Sigma Olomouc zacelil mezeru v sestavě po odchodu Lukáše Kalvacha do Viktorie Plzeň. Jeho místo zaujme další Lukáš, dvouletou smlouvu na Andrově stadionu dnes podepsal defenzivní záložník Lukáš Greššák (1989). Klub o tom informoval na svém webu. Greššák je druhou letní posilou Sigmy, v klubu už od úterý trénuje levonohý univerzál Milan Kerbr mladší.

„Lukáš je typická šestka. Je to velice poctivý hráč. Jeho hra je založená na výborné kondici a na důrazu. V zápase odebere soupeřům spoustu míčů a právě takového hráče jsme chtěli jako náhradu za Lukáše Kalvacha. Byl to částečně i můj tip dovést ho do Olomouce, znám ho z mého působení v Trnavě, kde se mnou odehrál celou Evropskou ligu,“ řekl trenér Radoslav Látal pro klubový web.

Greššák působil v jarní části minulé sezony v polské Ekstraklase. Hrával za Zaglebie Sosnowiec, se kterým sestoupil. Do Polska šel po podzimu se Spartaku Trnava. S tím získal mistrovský titul, pak ho vedl současný kouč Sigmy Radoslav Látal. „Po angažmá v Polsku a na Slovensku je to pro mě zase něco nového. Říká se, že česká liga je kvalitní, tak to teď poznám na vlastní kůži. Pod trenérem Látalem jsem byl půl roku v Trnavě. Je to klidný, tichý člověk, ale dokáže i zvýšit hlas, když je potřeba. Sigmu jsem sledoval v televizních zápasech, ale znám ji také z přípravných utkání, kdy jsme proti ní hráli s Trnavou. Vždy jsme se Sigmou prohráli, takže vím, že mužstvo je to velmi dobré. Těším se na tuto novou výzvu. Doufám, že do týmu zapadnu a že Olomouci pomůžu,“ řekl po podpisu smlouvy nový hráč Sigmy Lukáš Greššák.

Kdo je Lukáš Greššák
Narozen: 23. 1. 1989
Výška/váha: 183 cm/75 kg
Post: záložník
Bilance v 1.slovenské lize: 195 utkání/1 branka
Bilance v 1.polské lize: 12 zápasů/0 branek
Dosavadní působiště: FK Slovan Trstená (1997-2004), FC Junior – Radvaň (2004-2005), MFK Ružomberok (2005/2014), Spartak Trnava (2014/2018), Zaglebie Sosnowiec (2019)

Další články