Zde může být vaše reklama.

Smlouva na tři roky Sigma má nového hráče, stopera Pokorného z Ostravy

Sigma má nového hráče, stopera Pokorného z Ostravy

foto: sigmafotbal.cz

30. 08. 2022 - 15:17

Na složitou personální situaci s postem stopera reagoval prvoligový SK Sigma Olomouc nákupem nového hráče. Z ostravského Baníku získal Jakuba Pokorného (1996), který se na Andrově stadionu upsal na tři roky. Zainteresované kluby o tom napsaly na svých webech.

Sigma už v rozjeté sezoně prodala Václava Jemelku do Plzně, v neděli byl vyloučen v Hradci Králové Lukáš Vraštil, takže na Hané měli rázem minus dva stopery. A klub na to musel reagovat. „Po odchodu Václava Jemelky jsme věděli, že potřebujeme kádr na místě stopera doplnit. Intenzivně jsme na tom pracovali od chvíle, kdy bylo jasné, že se nepodaří s Plzní domluvit na hráčské kompenzaci. Jsem moc rád, že se nám to podařilo a že tady Jakuba máme. Pevně věřím, že v Sigmě bude úspěšný,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Pokorný je rodákem ze Znojma. Odtud v roce 2016 přestoupil do Baníku Ostrava. Na hostováních hrál také za Ústí nad Labem a Hradec Králové. Za Baník v první lize odehrál 91 utkání, dal 6 branek. „Bylo to celé hodně rychlé. V Baníku už jsem necítil motivaci. Domluvil jsem se s vedením, že si můžu hledat nový klub. Pak se to během dvou tří dnů rozjelo a jsem tady,“ řekl Pokorný. Na Hanou přichází především s cílem pomoct týmu. „Osobní cíle většinou nemívám. Snažím se být týmový hráč. Chci, aby se Sigma držela tam, kde má být a naplnila předsezonní ambice. Nejčerstvější vzpomínka na Olomouc je taková, že jsme prohráli 3:0. Věřím, že právě na tyto výkony se nám podaří brzy navázat,“ dodal Pokorný.

„Po tom, co jsme se s hráčem dohodli, že může odejít, se ozvala Olomouc a během čtyř, pěti dnů jsme se našli společnou řeč a uspokojivé řešení pro všechny strany. Dnes můžu potvrdit, že hráč přestupuje do Olomouce,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann. "Samozřejmě vnímáme, že momentálně patřil už k našim služebně nejstarším hráčům, ale každá kapitola jednou končí. Jakubovi děkujeme za odvedené služby v Baníku a přejeme mu, ať se mu daří,“ dodal Grussmann.

Další články