Zde může být vaše reklama.

Sigma má splněno, nebude hrát o záchranu

Sigma má splněno, nebude hrát o záchranu

21. 04. 2019 - 21:39

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají splněno. Po špatném podzimu hrozil Hanákům boj o záchranu. Ale jarní část sezony, ta byla o něčem jiném. Sigma se rozehrála k dobrým výkonům i výsledkům, dnes doma na Andrově stadionu porazila Teplice a kolo před koncem základní části FORTUNA:LIGY má jistotu účasti v prostřední skupině a tím i naději hrát o evropské poháry.

Do duelu s Teplicemi šla Sigma bez kapitána Michala Vepřka, který laboruje se zraněním žeber. Scházel také znovu zraněný Václav Pilař, potíže se zády nepustily do hry ani útočníka Martina Nešpora. Navíc na posledním tréninku se ještě zranil záložník Jiří Texl, takže chyběl také on. Naopak po zraněních se do základní sestavy mohli vrátit stoper Vít Beneš a záložník David Houska. A od začátku hrál také Milan Lalkovič.

V úvodu ještě Tepličtí trošku hrozili, ale postupně převzala iniciativu Sigma. Ovšem dlouho jí nebyl přán gól. Sladký a Lalkovič trefili tyčku, pak ještě Lalkovič spojnici břevna s tyčí. Ale tři minuty před přestávkou se po ráně Plška natahoval brankář Grigar marně. Vedení mohla Sigma navýšit záhy po přestávce. Yunis hlavou těsně minul, pak Lalkovičovi znovu zkazila gólovou radost tyčka. V 69.minutě se ovšem parádně trefil do šibenice levačkou Houska a pečetil zaslouženou výhru Sigmy.

„Utkání jsme zvládli, tím pádem i celou sezonu. Byť původní představy byly trošku jiné. Hlavně po podzimní části a prvním domácím jarním zápase s Jabloncem naše situace nebyla vůbec jednoduchá. A klobouk dolů před mužstvem, realizačním týmem a všemi, kteří se kolem týmu pohybují, protože pak jsme z následujících devíti zápasů vydolovali jedenadvacet bodů. To je podle mého názoru nadstandardní. Jsem strašně rád, že kolo před koncem už máme jistotu minimálně té meziskupiny,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 2:0 (1:0)

Branka: 42. Plšek, 69. Houska.
Rozhodčí: Dubravský - Fišer, Vodrážka. ŽK: Kalvach - Shejbal, Kučera. Diváci: 3824.

SK Sigma Olomouc: Buchta - Sladký, Beneš, Jemelka, Falta - Kalvach - Zahradníček, Plšek (83. Chytil), Houska, Lalkovič (67. Chvátal) - Yunis (77. Dvořák). Trenér Václav Jílek.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Shejbal, Krob (81. Hošek) - Kučera, Trubač (66. Radosta) - Hora, Žitný (74. Ljevakovič), Hyčka - Kuchta. Trenér Stanislav Hejkal.

Další články