Zde může být vaše reklama.

To se nepovedlo Sigma nechala doma všechny body Zbrojovce

Sigma nechala doma všechny body Zbrojovce

foto: Petr Pelíšek

06. 08. 2022 - 18:11

Fotbalisté SK Sigma Olomouc nepotvrdili výhru z Ostravy z prvního kola ligy. V tom druhém totiž doma na Andrově stadionu podlehli o dvě branky Zbrojovce Brno.

Začátek utkání byl ve znamení olomoucké aktivity. Nepřesně povedené akce zakončili Chytil a po něm Breite. Jenže pak se hosté trošku více semkli, a i když byla Sigma opticky více na míči, zásadní ohrožení pro brněnskou bránu už z toho nebylo. Po dvaceti minutách hry se naopak prosadila Zbrojovka, zkušenosti před hanáckou brankou předvedl Řezníček a Sigma prohrávala. Nezměnilo se to do přestávky, když šest minut před ní ještě zakončoval nebezpečně Řezníček , po půlhodině hlavičkoval Přichystal, ovšem brankář Macík byl připraven.

Do druhé půlky Sigma vystřídala, místo Sedláka šel hrát Vodháněl. A byl to právě on, kdo deset minut po pauze vystrašil brněnského brankáře Berkovce. Ale pak se domácím směrem dopředu moc nedařilo. Brno si hlídalo náskok jedné branky a hrozilo z brejků. Obrovskou možnost Řezníčka, před kterým byla prázdná brána, ještě Hanáci přežili, ale v 70.po bombě Ševčíka pod břevno inkasovali podruhé. A tím bylo v zásadě rozhodnuto. Ve zbytku zápasu už se domácím, kteří dohrávali se čtyřmi stopery, nepovedlo se stavem udělat vůbec nic.

„Brno vyhrálo zaslouženě, absolutně jsme se nepotkali s aktuální sportovní formou. Hosté byli živější, měli více šancí. Po první brance jsme nenašli dostatek vůle ani kvality, abychom na to nějak reagovali. Měli v úvodu nějaké dobré předfinální situace, ale bohužel jsme neměli takovou aktivitu, abychom z toho dali nějaký gól. Po druhé brance už pak bylo rozhodnuto. Po utkání v Ostravě byla pozitivní nálada, i v hledišti, a my jsme to nyní zdevalvovali,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)

Branky: 20. Řezníček, 70. Ševčík. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf. ŽK: Texl, Přichystal, Šural, Granečný. Diváci: 4636.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý (81. Šíp) – Breite, Sedlák (46. Vodháněl) – Zorvan (73. Beneš), Růsek (81. Poulolo), Navrátil (69. Zifčák) – Chytil. Trenér Václav Jílek.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Granečný – Texl, Souček – Ševčík (89. Fousek), Falta (89. Blecha), Přichystal (60. Alli) – Řezníček (79. Hladík). Trenér Richard Dostálek.

Další články