Zde může být vaše reklama.

Doma jen remíza Sigma nezvládla doma přesilovku proti Slovácku

Sigma nezvládla doma přesilovku proti Slovácku

foto: Petr Pelíšek

28. 09. 2019 - 18:55

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se domácí utkání proti Slovácku nepovedlo. Po prvním poločase prohrávali, pak se jim podařilo srovnat. Potom šli hosté do deseti, vedení pro Modrou lavinu trefil Šimon Falta. Ale dvě minuty před koncem oslabení hosté srovnali.

Trenér Radoslav Látal udělal nějaké změny v sestavě, musel. Zranění lýtka nepustilo do hry Martina Hálu, takže Sigma začala na tři stopery, zprava hrál Lukáš Greššák. V poli to v úvodu zápasu fungovalo, ale nebezpečná pro branku soupeře, to Sigma poměrně dlouho nebyla. Nešlo to ze hry, z rohů, ale ani přímých kopů. A hosté se postupně dostali do hry, z ničeho nic šli dokonce do vedení. Ve 25.minutě pláchl středem pole Petržela, rozehrál do strany a po centru zprava dvakrát zakončoval Šašinka. První střela ještě byla zblokovaná, druhá se zastavila v síti. Pak mělo Slovácko dvě velké šance, které Hanáci přečkali bez úhony. A v závěru poločasu už byli nebezpeční. Ve 34.minutě střílel Houska, leč jen slabě na střed brány. Pak přestřelil Zahradníček. A tři minuty před přestávkou po rohu v pádu zakončoval Texl, jen do míst, kde čekal nachystaný gólman.

To vstup do druhé půlky, ten už se Sigmě povedl. Po přestávce už nenastoupil Jiří Texl, místo něj hrál Václav Pilař. A právě on se ve 47.minutě výtečně uvolnil na pravé straně a jeho přihrávku proměnil v gól Nešpor. O dvanáct minut se podobní situace opakoval, tentokrát byl v šanci Plšek, ale přestřelil. Jenže ani Slovácko se jen nebránilo a Sigma musela čelit velkým šancím. Naštěstí se Hofmann ani Navrátil neprosadil tak, že z toho byla změna stavu. V 62. minutě se hnal sám na bránu Falta, zezadu ho stáhl za dres Šimko. Soudce Berka neváhal a hned vytáhl červenou kartu. Přesilovka Sigmě napřed svědčila. Dostala se v ní do vedení, když deset minut před koncem po Plškově přihrávce trefil k pravé tyčce Falta. Jenže … Slovácko se ani v deseti nedalo. A v 88.minutě po úniku Kalabišky srovnal na 2:2 Zajíc. Sigma ještě v závěrečných minutách tlačila, měla jeden pro obranu hostí velmi nebezpečný závar, ale dostat potřetí míč za brankovou čáru už se nepovedlo.

„Výsledek je pro nás zklamání. Zápas, který soupeř hraje v deseti a který navíc vedeme 2:1, bychom měli dovést do úspěšného konce. Do uktání jsme vstoupili dobře, ale jen opticky. Drželi jsme míč, ovšem dvacet minut si nevytvořili šanci. Poté jsme udělali individuální chybu ve středu hřiště, kdy jsme nechali projít Petrželu a dostali jsme branku. Vstup do druhého poločasu se nám vydařil, hru jsme oživili střídáními, hráli jsme ofenzivně a podařilo se nám vstřelit branku. Pak jsme ale přestali hrát, Slovácko nás dostalo pod tlak, z tohoto jsme se ale dostali, začali jsme opět hrát. Výsledkem byla branka na 2:1. To, že jsme následně dostali gól pět minut před koncem, navíc v domácím prostředí, je přesně to, co se nám nesmí stávat. Je to obrovská škoda.“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – 1.FC Slovácko 2:2 (0:1)

Branky: 47. Nešpor, 80. Falta – 25. Šašinka, 88. Zajíc. Rozhodčí: Berka – Moláček, Váňa. ŽK: Beneš, Zahradníček  – Petržela, Havlík, Navrátil, Divíšek. ČK: 62. Šimko. Diváci: 4105.

 SK Sigma: Reichl – Greššák (37. Nešpor), Beneš, Jemelka, Vepřek –Zahradníček, Texl (46. Pilař), Houska (90. Yunis), González, Falta – Plšek. Trenér Radoslav Látal.
Slovácko: Trmal – Divíšek, Hofmann, Kadlec, Šimko – Petržela (90. Krejčí), Havlík, Daníček, Navrátil (84. Sadílek) – Šašinka (67. Kalabiška) – Zajíc. Trenér Martin Svědík.

Další články