Zde může být vaše reklama.

Sigma padla na Spartě, většinu zápasu hrála v deseti

Sigma padla na Spartě, většinu zápasu hrála v deseti

19. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zatímco Liga mistrů je reálně stále velmi vzdálena, byť matematicky možná, hlavním cílem Sigmy momentálně bylo udržet třetí místo a poprvé v historii si zahrát skupinovou fázi Evropské ligy. K tomu Sigma potřebovala udržet třetí místo, na němž před zápasem disponovala náskokem dvou bodů na Jablonec a tří bodů na Spartu, přičemž se radovat mohla již dneska a to pokud by na Letné zvítězila, a zároveň pokud by Jablonec nevyhrál na druhém břehu Vltavy ve vršovickém Edenu.

AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Banner Florcenter

Aktivnější byla v úvodu domácí Sparta: už ve třetí minutě se olomouckou obranou elegantně prosmýkl Stanciu, Šural ale zblízka nedal. O chvíli později málem udeřilo na druhé straně, když se Řezníček dostal k luxusnímu centru, Zahradníček ale nedokázal překonat Nitu ve sparťanské bráně. Během první půle byla Sparta o fous lepší; především Ben Chaim a Stanciu zásobovali svoje útočníky nádhernými přihrávkami, do šaten se ale šlo po první půli za bezbrankového stavu. V tu chvíli už ale byla Olomouc na hřišti v deseti, protože za druhou žlutou putoval do šaten kapitán Sigmy Vepřek.

Přesilovku Sparta využila hned po úvodním rozehrání druhé půle - Josef Šural nezaváhal a Ben Chaimu přihrávku zakončil do prázné branky - 1:0. Vzápětí pocuchal nervy hostujících fanoušků brankář Buchta, jehož daleký výběh málem skončil špatně - Kanga ale z poloviny hřiště branku netrefil. V šedesáté minutě zápasu se na hřiště dostal končící David Lafata, a hned začal úřadovat - během osmi minut se dostal do dvou tutovek, ani jednu ale neproměnil. Olomouc se snažila o vyrovnání, sympatický výkon ale i kvůli početní nevýhodě k remíze nestačil.

Branky: 46. Josef Šural (Ben Chaim)
AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Štetina, Costa, M. Frýdek – Kulhánek, Kanga – Plavšić (86. Sáček), Stanciu (60. Lafata), Ben Chaim (65. Vatajelu) – Josef Šural (C).
Náhradníci: Bičík – Vatajelu, Sáček, Lafata, Mich. Kadlec, Mustedanagić.
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (62. Manzia), Houska, Plšek (74. Moulis), Kalvach, Falta – Řezníček (46. Texl).
Náhradníci: Reichl – Polom, Moulis, Manzia, Yunis, Sladký, Texl.

-ms-

 

Další články