Zde může být vaše reklama.

Budou pokračovat dál Sigma prodloužila smlouvu s trenérem Jílkem

Sigma prodloužila smlouvu s trenérem Jílkem

foto: Petr Pelíšek

12. 05. 2023 - 15:06

Prvoligový SK Sigma Olomouc čtyři kola před koncem soutěžního ročníku oznámil složení trenérského štábu pro novou sezónu. K žádné změně ale nedochází, na Andrově stadionu budou dál pokračovat trenér Václav Jílek a také asistent Jiří Saňák. Klub to oznámil, stejně jako prodloužení smluv s několika hráči, na svém webu.

Trenér Jílek dosud vedl Sigmu ve 147 prvoligových zápasech, více jich má, o rovných sto, jen legendární Karel Brückner. To může být překonáno, jelikož nově mají trenér i asistent smlouvu na dobu neurčitou. „S prací trenérů jsme spokojeni. Oproti minulé sezoně jsme se posunuli v tabulce vzhůru, což jsme chtěli. Podařilo se splnit cíl v podobě postupu do šestky, což považujeme za úspěch, byť jsme v některých fázích sezony mohli pomýšlet i výše. Součástí trenérských smluv nejsou žádné klauzule,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Klub uzavřel nové smlouvy i s řadou hráčů ze stávajícího kádru A-týmu. Pokračovat v Sigmě bude kapitán Radim Breite, který podepsal smlouvu do léta 2026. Stejně dlouhou smlouvu podepsal obránce Juraj Chvátal. Brankář Matúš Macík prodloužil do léta 2025. Olomoučtí si na další období zavázali také čtyři odchovance. Smlouvy podepsali Jiří Sláma (2025), Jiří Spáčil (2026), Pavel Zifčák (2026) a Jan Navrátil (2024). „Některá další jednání stále probíhají. Věříme, že opět budeme mít silný tým a v příští sezoně budeme úspěšní,“ doplnil Ladislav Minář.

Další články