Zde může být vaše reklama.

První zápas přípravy Sigma prohrála s druholigovým Vyškovem

Sigma prohrála s druholigovým Vyškovem

foto: Petr Pelíšek

29. 06. 2022 - 15:17

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají za sebou první přípravný zápas. A nedopadl pro ně dobře. Ve Slatinicích prohráli s druholigovým Vyškovem 2:3, když na týmu byl až příliš znatelná únava z náročného programu. Hanáci představili všechny dosavadní letní posily.

V olomoucké sestavě chybělo několik opor, reprezentanti Václav Jemelka, Juraj Chvátal a Florent Poulolo, ale také Radim Breite, Jan Navrátil nebo Mojmír Chytil.

Vstup vyšel lépe hostům, kteří od druhé minuty vedli. V 6. bylo srovnáno, zařídil to Zifčák. Jinak ale Vyškov působil svěžeji, byl organizovanější, Sigma mohla děkovat brankáři Macíkovi, že po půlce neprohrávala. Do druhého poločasu šel chytat nový gólman Digaňa. A už po sedmi minutách inkasoval. V 58. minutě bylo srovnáno, pokutový kop po faulu na Langra proměnil Zorvan. Jenže v pětašedesáté minutě Hanáci inkasovali potřetí. A znovu srovnat už se jim nepovedlo.

„Zápas splnil očekávání. Hráli jsme s kvalitním druholigovým soupeřem. Některé hráče jsme záměrně dali do pozic, v nichž jsme je chtěli vidět. Někteří to zvládli lépe, jiní hůř. Zápas zapadal do kondičního bloku, který byl včera extrémně náročný, nohy nám úplně nešly. Přidali jsme taky lehkovážnost v předbrankovém prostoru, a pak je z toho takový výsledek,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Další přípravná utkání hraje Sigma v sobotu opět ve Slatinicích, v 11.00 proti 1.SK Prostějov a od 16.00 s MŠK Žilina.

SK Sigma Olomouc – MFK Vyškov 2:3 (1:1)

Branky: 6. Zifčák, 58. (pen.) Zorvan  – 2. Vintr, 52. Kratochvíla, 65. Zeronik. Rozhodčí: Volek. Diváci: 135.

SK Sigma: 1. poločas: Macík – Slavíček, Beneš, Štěrba, Zmrzlý –Matoušek, Slaměna, Sedlák, Ventúra, Košťál – Zifčák. 2. pol.: Digaňa – Hadaš, Vraštil, Štěrba (74. Sedlák), Uriča - Zorvan, Greššák, Spáčil, Langer, Šíp – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články