Zde může být vaše reklama.

Zbytečná porážka ... Sigma promarnila dvoubrankový náskok

Sigma promarnila dvoubrankový náskok

foto: Petr Pelíšek

17. 08. 2019 - 21:27

Zápas 6. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v pražském Ďolíčku proti Bohemians. Hanáci vedli už dva nula, ovšem nakonec o nadějný náskok přišli. A nakonec prohráli brankou ze čtvrté minuty nastaveného času. Sigma byla potrestána za pasivní a mldý výkon ...

Trenér Hanáků Radoslav Látal udělal v sestavě několik změn. Jedna byla vynucená, hrát nemohl obránce Martin Sladký, který má potíže s kolenem a musí na operaci. Mimo hru by měl být několik týdnů. Jeho místo zastoupil Radek Látal, který byl v základní sestavě v nejvyšší soutěži poprvé v kariéře. Na lavičce zůstal Václav Pilař, proti Klokanům totiž kouč Látal nasadil útočné duo Martin Nešpor – Jakub Yunis. Po dlouhé pauze zapříčiněné zraněním byl už na lavičce v prvoligovém zápase Martin Hála.

V úvodních minutách zápasu moc vyložených šancí nebo akcí, které končily dobrým zakončením, vidět nebylo. Až ve 12. minutě zahrozil po dlouhém autu domácí Hůlka. Naštěstí pro hosty přestřelil. To Klokany trošku nastartovalo a byli aktivnější než jejich soupeř. Dobře pro Sigmu bylo, že jejich převaha byla jen územní a hanácké ofenziva byla neprostupná. Směrem dopředu se ovšem nedařilo hostům skoro nic. Až po půlhodině hry se dostal Sigma k první střele na bránu, zakončení Falty domácí gólman nadvakrát kryl. Ovšem stejný souboj ve 38. minutě už vyzněl lépe pro hosty. Po protiútoku Sigmy vběhl do vápna Falta, jehož centr si srazil do sítě brankář Fryšták. Hosté tak po prvním poločase vedli, byť si prakticky nevytvořili žádnou větší šanci.

V úvodu druhé půlky měly oba týmy standardní situace, ale ani přímý kop Sigmy, ani dva rohy domácích nepřinesly nic nebezpečného a zajímavého. V 54.minutě zahrávala Sigma další standardku, bylo to po faulu na Nešpora, ale znovu z toho nebylo nic, co by ohrozilo domácí bránu. Ovšem o dvě minuty později už to bylo pro Sigmu veselejší. Šimon Falta prošel od půlky až do vápna a byl podražen Hůkou. Soudce Lerch odpískal penaltu, ale šel ji konzultovat s kolegou u videa. Pokutový kop byl potvrzen. A vzápětí také proměněn Jakubem Plškem. Sigma vedla dva nula! Jenže tento stav nevydržel dlouho. V 62. minutě za domácí snížil z přímého kopu Podaný. Pro hosty bylo ještě hůř za dalších deset minut. Domácí zahrávali desátý roh v utkání a Hůlka vyrovnal. V závěrečných dvaceti minutách se bojovalo ve středu hřiště o každý centimetr. Ale stav se změnil až v nastavením čase. Ve čtvrté minutě extračasu dal vítěznou branku zápasu Bartek.

Bohemians Praha – SK Sigma Olomouc 3:2 (0:1)

Branky: 62. Podaný, 72. Hůlka, 90 + 4 Bartek - 38. vlastní Fryšták, 55. (pen.) Plšek. Rozhodčí: Lerch – Vaňkát, Ratajová. ŽK: Hronek, Ugwu - Látal, Jemelka, Beneš, Nešpor. Diváků: 5375.

Bohemians: Fryšták – Hůlka, Krch, Pokorný (46. Vaníček) – Bartek, Vacek (89. Rada), Jindřišek, Podaný – Hronek, Keita (69. Ugwu), Vodháněl. Trenér Martin Hašek.
SK Sigma: Reichl - Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr - Houska, Greššák, Plšek (90. Tandir), Falta – Yunis (71. Pilař), Nešpor (85. Zmrzlý). Trenér Radoslav Látal.

Další články