Zde může být vaše reklama.

Vyhrožují hráčům? Sigma řeší problémy s chováním některých diváků

Sigma řeší problémy s chováním některých diváků

foto: Petr Pelíšek

23. 08. 2022 - 14:26

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se nepovedlo dotáhnout k bodovému zisku nedělní domácí utkání proti 1.FC Slovácko. Hanáci doma na Andrově stadionu po prvním poločase vedli o gól, nakonec jedna dva prohráli. Den po utkání, na kterém v ochozech nedošlo během hrací doby k nějakým viditelným excesům, pak klub vydal prohlášení, ve kterém na svém webu sděluje, že odsuzuje výhrůžky a vulgarity.

„Chápeme rozhořčenost fanoušků z výsledků a výkonů A-mužstva v posledních třech ligových utkáních. Ani my nejsme spokojeni a děláme vše pro to, aby se obojí v co nejkratším čase zlepšilo. Pro co však v žádném případě pochopení nemáme, jsou hrubé vulgarismy a dokonce výhrůžky násilím či smrtí, které směřují k hráčům, funkcionářům či jejich rodinám, jako tomu bylo po nedělním utkání proti Slovácku. Takové útoky jednoznačně odsuzujeme a budeme se proti těmto bránit všemi dostupnými prostředky. V reakci na chování některých osob při nedělním utkání klub spolupracuje s policií a podá trestní oznámení,“ píše se na klubovém webu v prohlášení bez dalšího uvedení souvislostí. Podepsán je SK Sigma Olomouc.

Co se tedy vlastně přihodilo? Po zápase mělo být hráčům z ochozů vyhrožováno jistými jedinci, podle dobře informovaných zdrojů se tak nestalo poprvé a tyto skutečnosti se dějí také mimo stadion. Klub na to nyní reagoval prostřednictvím svého webu.

Současně se zveřejněním prohlášení také Sigma pozastavila komentáře na svém facebookovém profilu. „Komentáře na facebooku jsme pozastavili kvůli tomu, že míra urážek v nich bohužel přesáhla únosnou mez. Věříme, že jde o dočasné opatření,“ napsal klub na svém twitterovém profilu.

Další články