Zde může být vaše reklama.

Splněná povinnost Sigma se trošku trápila, ale má jasný postup

Sigma se trošku trápila, ale má jasný postup

foto: Petr Pelíšek

27. 08. 2019 - 21:05

Fotbalisté SK Sigma Olomouc jsou ve 3. kole MOL Cupu. Postup uhráli dnes v Rosicích. Modrá lavina na stadionu účastníka třetí nejvyšší soutěže po vlažném úvodu prohrávala, ale postupně přidala a nakonec zvítězila jasně o čtyři branky. Po dvou gólech dali Martin Nešpor a Ondřej Zmrzlý.

V olomoucké sestavě chybělo pro lehčí či závažnější zdravotní potíže několik hráčů. Nastoupit nemohli Milan Kerbr, Lukáš Greššák, Martin Sladký, Václav Pilař a Vít Beneš. S výpravou necestovali ani brankáři Michal Reichl a Aleš Mandous. Naopak v základu už po zranění byli Miloš Buchta a Tomáš Zahradníček, na lavičce připravený Michal Vepřek. Trenér Radoslav Látal poslal do hry od začátku mladíky Látala, Chytila a Zmrzlého, ve stoperské dvojici doplnil Jemelku Štěrba.

Vstup do zápasu, ten se hostům moc nepovedl. Začali trošku vláčně, no a domácí toho využili. V 11. minutě Sigma chybovala v rozehrávce a výpad do otevřené obrany zakončil Koláčný. S přibývajícím časem se Sigma postupně rozjížděla a dostávala do potřebného tempa. A ještě do přestávky vedla. Ve 34. minutě podběhl domácí brankář lehký centr zprava a Zmrzlý bez potíží srovnal. A dvě minuty před pauzou uvolnil Chytil krásně Nešpora, který s pomocí levé tyčky dopravil míč do brány.

Na začátku druhého poločasu mohl přidat třetí branku Chytil, ale z malého vápna minul. V 59.minutě uklidil propadený míč po rohu Nešpor a bylo to o dva. Za další tři minuty našel Houska výtečnou přihrávkou Zmrzlého a stav se znovu měnil. Devět minut před koncem pečetil po centru Zmrzlého výsledek, výhru i postup Tandir.

„Začátek jsme podcenili. Hráčům jsem říkal, ať se na utkání připraví, protože čím dříve dají gól, tím dříve rozhodneme. Samozřejmě nastoupili všichni v pohodě, inkasovali jsme branku. Pak jsme začali hrát, domácí se jen bránili, hřiště bylo trošku hrbolaté, těžko jsme se tam dostávali. Ale pořád jsem věřil, že to zvládneme. Ale v úvodu tam to podcenění z naší strany bylo. Jak jsme dali na dva jedna, tak bylo rozhodnuto,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Hráči si potom uvědomili, že to samo nepůjde. Na hřiště přišli tak, jako by si jen přišli zahrát fotbal. Domácí byli dobře připravení kondičně, dobře stáli v bloku a my jsme se tam dostávali těžko. Navíc jsme na začátku zápasu udělali jednu hrubku, ze které jsme dostali gól. Pak už kluci viděli, že je zle a začali hrát. Ale ten začátek se mi nelíbil,“ podotkl Látal.

Dvě branky dal Ondřej Zmrzlý, k tomu si připsal i asistenci, když nastoupil na levém kraji obrany. „Dal jsem ho na beka, protože on je univerzální hráč, nemá s tím problém. Při absenci Kerbra s Vepřkem je to naše jediná možnost, takže tam hrál. Ale hráli i další mladí, Látal, Chytil, pak se tam dostal i Zlatohlávek,“ řekl Látal.

První branku v olomouckém dresu dal útočník Ismar Tandir. Trenér Látal ho sledoval i v nedělním utkání za béčko proti Uherskému Brodu. „Zapracováváme ho, není to tak jednoduché. Potřeboval jsem ho vidět za béčko, bude dostávat šanci. Je to typický koncový hráč, dal po krásném centru Ondry Zmrzlého gól, dostal se tam. Hlavně doma pro nás bude prospěšný. Zatím je s námi krátce, přišel už v rozehrané sezoně. Nejde to všechno hned,“ poznamenal Látal.

Kromě postupu mohl Látala těšit také návrat hráčů po zraněních. „Pilař je nakopnutý z pátku, Beneše jsme trošku i pošetřili, nechtěli jsme ho sem tahat, to samé Kerbra. Nastoupil už Michal Vepřek, Zahradníček odehrál celý zápas, po kondiční stránce je připravený. Takže pomalu se dáváme do kupy a věřím, že na Spartu už to bude lepší,“ dodal Látal.

Slovan Rosice – SK Sigma Olomouc 1:5 (1:2)

Branky: 11. Koláčný – 34. a 62. Zmrzlý, 43. a 59. Nešpor, 81. Tandir. Rozhodčí: Marek – Batík, Dohnálek. ŽK: Plšek, Látal. Diváci: 710.

SK Sigma: Buchta – Látal, Štěrba, Jemelka, Zmrzlý – Zahradníček, Houska (65. Zlatohlávek), Plšek, Chytil, Falta (65. Vepřek) – Nešpor (60. Tandir). Trenér Radoslav Látal.

Další články