Zde může být vaše reklama.

Třetí zápas přípravy Sigma se Žilinou prohrála o dvě branky

Sigma se Žilinou prohrála o dvě branky

foto: Petr Pelíšek

02. 07. 2022 - 21:48

Ve druhém sobotním, celkově třetím, přípravném utkání na nový soutěžní ročník české elitní soutěže hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc ve Slatinicích proti slovenskému MŠK Žilina. Trenér Václav Jílek poslal do zápasu sestavu v nejsilnějším možném složení.

V olomoucké sestavě chybělo několik hráčů, mimo nominaci byli například Mojmír Chytil, Jiří Sláma, Denis Ventúra, Lukáš Vraštil nebo Václav Jemelka.

Zápas to byl od první minuty rušný a běhavý, z aktivity obou celků se rodily nějaké ty šance. V první půlce byly proměněny dvě. Nejprve poslal Sigmu do vedení po přihrávce Zmrzlého Růsek, ale hostům se po chvíli povedlo srovnat. Po přestávce měli Hanáci o něco více ze hry, ale žádnou z možností se jim nepovedlo dohrát do gólů. O remízu nakonec přišli, když Žilina potrestala dvě hrubky defenzivy v závěrečných minutách.

„Zápas se nám nevyvedl výsledkově, z herního hlediska to ale asi byl nejkvalitnější z těch tří, co jsme zatím hráli. Přispěl k tomu i soupeř, měl hodně mladých hráčů, velmi dobře technicky vybavených, kteří hrají rychle a přesně. Vypracovali jsme si šance, i velké, ale efektivita bohužel nebyla taková, jak bychom chtěli. Nedostatkem je strašně velké množství nevynucených chyb. Jak v přechodové fázi, tak potom při inkasovaných gólech. Utkání spělo k remíze, dvě obdržené branky v závěru mě hodně štvou, duel by se pak hodnotil asi jinak,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„V prvním poločase jsme byli přesnější, i když jsme měli méně zakončení. Ale byli jsme přesní v tom, jak se chceme v ofenzivě prosazovat, více nám to sedělo, hra kopírovala věci z tréninku. Po změně stran jsme paradoxně v naší nejslabší pasáži dali dvě branky a zvítězili. Olomouc byla častěji na míči, klidně jsme mohli minimálně dvakrát inkasovat i my. Nakonec to tam padlo nám, efektivita byla na naší straně,“ řekl trenér Žiliny Jaroslav Hynek, bělkovický rodák.

Další zápas hraje Sigma ve Slatinicích ve středu proti Jihlavě (11.00).

SK Sigma Olomouc – MŠK Žilina 1:3 (1:1)

Branky: 37. Růsek – 39. Kaprálik, 87. Jibril, 89. Owusu.

SK Sigma: Macík (46. Trefil) – Chvátal, Greššák, Beneš, Zmrzlý – Breite, Sedlák – Košťál (46. Zifčák), Zorvan, Navrátil (81. Langer) – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Žilina: Belko (60. Teplan) - Rusnák (46. Suľa), Leitner (46. Stojchevski), Nemčík (C), Bari - Myslovič (75. Ďuriš), Kopas, Gidi (60. Iľko) - Kaprálik (46. Addo), Ďuriš (46. Jibril), Trabalík (46. Owusu), Trenér Jaroslav Hynek.

Další články