Zde může být vaše reklama.

Splněná povinnost Sigma si doma poradila s Opavou

Sigma si doma poradila s Opavou

foto: Petr Pelíšek

13. 09. 2019 - 19:52

Po reprezentační přestávce hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma. Na Andrově stadionu v předehrávce 9. kola FORTUNA:LIGY měli za soupeře Opavu. Sigma povinnost zvládla, za góly Martina Nešpora a Tomáše Zahradníčka brala všechny tři body.

Trenér Radoslav Látal poslal do zápasu tým v trošku jiném složení než před repre pauzou, v základní sestavě nastoupil španělský záložník Pablo González, na lavičku se tentokrát nevešel ani jeden z mladých odchovanců.

Opava hrála pečlivě v defenzivě, Sigma si s tím nějak nedokázala poradit, takže v prvním poločase nebyla dlouho vidět nějaká větší šance. Hanáci sice kopali v prvním půlhodince zápasu čtyři rohy, k tomu nějaké přímáky, ale ani z těch se nedařilo dostat k ohrožení brány. První střelu na bránu v utkání vyslal deset minut před pauzou Houska, šla k levé tyčce, gólman Šrom si s ním ovšem nadvakrát poradil. Ještě do přestávky stříleli Falta a po něm Pilař, ale brankáře nepřekvapili. To se povedlo jedenáct minut po pauze. Zdálky vystřelil González, brankář Šrom míč neudržel a jen vyrazil před sebe. A přímo pro Nešpora, který poslal Sigmu do vedení. To musel potvrdit videorozhodčí, který ofsajd avizovaný prvním asistentem Hájkem nenašel, takže to bylo 1:0. Pak už bylo na hřišti o něco rušněji, než v první půlce. Nebezpečná byla také Opava. Ale Hanáci všechno přečkali a sedm minut před koncem pečetil výhrou po hezky sehraném brejku Zahradníček.

"Čekali jsme to, co tu dnes Opava předvedla. Viděli jsme v zápase se Slavií, že jejich defenziva byla výborná, zatáhla se do bloku. Nedostávali jsme se do šancí, první poločas z naší strany nebyl dobrý. Samozřejmě nám hodně pomohla vstřelená branka. Opava se pak zlepšila, otevřela hru. Měla pár náznaků, ale nám se podařilo jednu akci dotáhnout do krásné branky. Jen mi je strašně líto, že soupeři měli velkou převahu kotle, a to nejen z Opavy. Doufám, že tím, že jsme poskočili na čtvrté místo a trošku se nám začalo dařit, přilákáme diváky," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – SFC Opava 2:0 (0:0)

Branky: 56. Nešpor, 83. Zahradníček. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Batík. ŽK: Houska – Mondek, Sus, Souček. Diváci: 3576.

SK Sigma: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař (64. Zahradníček), Houska, Plšek, González (82. Texl), Falta – Nešpor (73. Greššák). Trenér Radoslav Látal.

SFC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Žídek, Sus (60. Stáňa) – Zavadil, Schaffartzik –  Souček (70. Manzia), Mondek (85. Kuča), Zapalač – Dedič. Trenér Ivan Kopecký.

Další články