Zde může být vaše reklama.

Sigma udeřila v závěrech obou poločasů a vyhrála ve Zlíně

Sigma udeřila v závěrech obou poločasů a vyhrála ve Zlíně

30. 03. 2019 - 09:17

Dobrou jarní formu znovu potvrdili fotbalisté SK Sigma Olomouc. Vyhráli zápas 26. kola nejvyšší soutěže ve Zlíně 2:0, branky dali útočník Jakub Yunis a záložník Milan Lalkovič, pro oba to byly premiérové prvoligové góly v olomouckém dresu.

Sigma na jaře vyhrála již třetí venkovní zápas. Ale cesta k vítězství na zlínské Letné nebyla lehká. V hanácké sestavě chyběli zkušené opory Nešpor, Plšek a také Pilař. Navíc už v 9.minutě musel se zraněným lýtkem střídat stoper Beneš. Mančaft se pomalu rozjížděl a pět minut před přestávkou šel po perfektní patičce Yunise do vedení. To pak mohli po přestávce navýšit Dvořák nebo Zahradníček, jenže dlouho se nedařilo dát druhou jistící branku. Což se mohlo Hanákům také vymstít, když domácí Bartošák trefil břevno. Nakonec přece jen jistící druhý gól přišel, v nastaveném čase pláchl po levém křídle Lalkovič, první střelu mu brankář vyrazil, druhé už mu mezi rukavicemi propadla do sítě.

„My jsme do zápasu vstoupili strašně, jakoby hráči slavili první jarní den. Podobně jako v minulých zápasech nás podržel brankář Buchta. Prvotní cíl pro úspěch byl, abychom se domácím vyrovnali v nasazení a důrazu. To se nepovedlo, měli jsme štěstí, že jsme neinkasovali. Rozhodujícím faktorem byla vedoucí branka z první vážnější situace. Potom už náš výkon splňoval očekávané parametry. Ve druhé půli jsme byli nebezpečnějším týmem, měli jsme utkání rozhodnout dřív. Po zásluze vezeme cenné tři body domů," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

FC Fastav Zlín - SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 40. Yunis, 90.+1. Lalkovič. Rozhodčí: Houdek - Vlček, Leška. ŽK: Hlinka, Matejov, Podio, Buchta - Zahradníček, Kalvach. Diváci: 3912.
Zlín: Rakovan - Matejov, Bačo, P. Buchta, Bartošák - Hlinka - Holík, Jiráček, Podio (76. Jakubov), Džafič (65. Čanturišvili) - Vyhnal (69. Železník). Trenér: Pivarník.
SK Sigma Olomouc: M. Buchta - Sladký, Beneš (9. Štěrba), Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Dvořák (81. Polom), Houska, Falta (65. Lalkovič) - Yunis. Trenér: Jílek.

Další články