Zde může být vaše reklama.

Osmý zápas přípravy Sigma v generálce remizovala se Sivassporem

Sigma v generálce remizovala se Sivassporem

foto: Petr Pelíšek

22. 07. 2022 - 19:47

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají za sebou herní soustředění i přípravu na novou sezonu. V posledním, v pořadí osmém, přípravném utkání remizovali v Rakousku s tureckým Sivassporem jedna jedna.

V olomoucké sestavě chyběli lehce zranění Václav Jemelka, Tomáš Zlatohlávek a Košťál. Naopak po zranění byli zpět v zápase Vít Beneš, Denis Ventúra a Lukáš Greššák. V prvním poločase se hrálo dlouho bez nějakých větších šancí na obou stranách. Krátce před pauzou se to ale změnilo. První možnost ještě Růsek neproměnil, ale repete mu vyšlo, čili Sigma po půli o gól vedla.

Nebylo to ale na dlouho, jelikož pět minut po pauze Turci srovnali. Sigma pak měla nějaké možnosti jak strhnout stav na svoji stranu, ale nerozhodný výsledek zůstal v platnosti.

„Byli jsme schopni konfrontovat se s vítězem tureckého poháru. V utkání jsme byli lepším týmem a vítězstvím bychom si zasloužili. Ale v závěru jsme nedali naprosto čistou šanci, měli i další dvě, které mohly skončit gólem, myslím, že nám byla upřena penalta,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Výprava SK Sigma se zpět domů vydá zítra ráno, do nové sezony FORTUNA:LIGY vstoupí Hanáci zápasem v Ostravě příští sobotu (16.00).

SK Sigma Olomouc – Sivasspor 1:1 (1:0)

Branky: 42. Růsek – 50. Yesilyurt.

SK Sigma: Macík – Poulolo, Beneš (62. Sláma), Vraštil – Chvátal (77. Slavíček), Ventúra (62. Sedlák), Zorvan (51. Navrátil), Breite (46.Greššák), Zmrzlý (62. Šíp) – Růsek (62. Matoušek), Chytil (62. Zifčák). Trenér Václav Jílek.

Další články