Zde může být vaše reklama.

Nerozhodná dohrávka Sigma v Jablonci získala bod

Sigma v Jablonci získala bod

foto: Petr Pelíšek

23. 09. 2019 - 19:53

Utkání 10. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Jablonci. Po prvním poločase to bylo nerozhodně jedna k jedné, nakonec se body dělily za remízu 2:2. Další zápas hraje Sigma doma na Andrově stadionu v sobotu proti 1.FC Slovácko (16.30).

Ve srovnání s předchozím kolem udělal trenér Radoslav Látal v základní sestavě změny. Od začátku nastoupili Lukáš Greššák a Tomáš Zahradníček, na lavičce zůstali Václav Pilař a Martin Nešpor.

Vstup do zápasu se hostům nepovedl zrovna ideálně. Už v 7.minutě měli totiž domácí velkou šancí, naštěstí pro Sigmu Krob nedal. Pak se osmělili také Hanáci, ovšem střely Falty a Greššáka nebyly úspěšné. V 19.minutě hosté inkasovali. Defenziva zaspala po autovém vhazování a polostřela-polopřihrávka prošla brankáři Reichlovi mezi nohama. Lacinou branku Sigma dostala, ale pak se stejným způsobem vrátila do zápasu. Po půl hodině hry vystřelil González sice nepřesně, ale Jovovič balon tečoval k levé tyčce, do protipohybu brankáře. Pak ještě domácí trošku zazlobili, ale stav se nezměnil, takže do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Sedm minut po přestávce mohla jít Sigma do vedení. Přímý kop Falty zleva zakončil hlavou Jemelka a brankář Hrubý měl plné rukavice práce. V těchto chvílích se hrálo nahoru dolů, Sigma na planější vstup zapomněla a byla odvážná. V 58. minutě trefil brankář Hrubý při odkopu Beneše, míč se odrazil do sítě, ale rozhodčí Marek branku neuznal. O čtyři minuty později se mohl dostat do tutovky Plšek, ale to by si nesměl pomezní vymyslet ofsajd … No a v 66.minutě šli domácí znovu do vedení, po centru zprava hlavičkoval k pravé tyčce Doležal. Sigma se snažila srovnat, Jablonec zase pojistit vedení. A třináct minut před koncem měli Hanáci štěstí, když Sýkora po brejku minul. Pak měl další dobrou šanci Plšek, ale pomezní zase viděl a mával ofsajd. Mrzet to ale Sigmu nemuselo. V 84.minutě krásný centr Texla zprava brankář Hrubý vyrazil jen před sebe a pro Pilaře nebyl problém dát na 2:2. A bod už si vzít hosté nenechali.

„Do utkání jsme vstoupili špatně a kazili přihrávky. Pak jsme se z toho trošku oklepali a od pětadvacáté minuty začali hrát to, co jsme chtěli.  Před zápasem bychom bod brali, ale myslím, že jsme měli na víc. Mohli jsme nějaké akce dotáhnout lépe do konce. Máme bod, ale mohli jsme mít více. Chtěli jsme vyztužit střed, protože tam je Jablonec silný. Chtěli jsme to ve střed pole zhustit, získávat míče a chodit do protiútoků, což se nám dařilo,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal v přímém televizním přenosu po zápase.

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 2:2 (1:1)

Branky: 19. Jovovič, 66. Doležal – 31. vlastní Jovovič, 84. Pilař. Rozhodčí: Marek – Dobrovolný, Novák. ŽK: Plšek. Diváci: 2529.

Jablonec: Hrubý – Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Jovović (71. Kratochvíl), Hübschman, Považanec, Sýkora – Matoušek (80. Acosta, 85. Chramosta)), Doležal. Trenér Petr Rada.
SK Sigma: Reichl – Hála (72. Texl), Beneš, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Greššák (75. Nešpor), González (82. Pilař), Falta – Plšek. Trenér Radoslav Látal.

Další články