Zde může být vaše reklama.

Šestigólová přestřelka Sigma veze bod ze Sparty, Plšek dal dva góly

Sigma veze bod ze Sparty, Plšek dal dva góly

foto: Petr Pelíšek

01. 09. 2019 - 20:55

Před reprezentační přestávkou hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Praze na Letné proti Spartě. A dokázali v duelu 8. kola FORTUNA:LIGY využít toho, že se Sparťanům v této sezoně nedaří.

Trenér Radoslav Látal nemohl do základní sestavy poslat krajní beky Martina Sladkého a Milana Kerbra, takže do ní vrátil zpět Michala Vepřka na levý kraj a vpravo nechal Martin Hálu. Po krátkém zdravotním problému se zpět do sestavy zařadil Lukáš Greššák.

Vstup do utkání, ten měla povedenější Sparta, která byla nebezpečnější. A v 8. minutě měli hosté štěstí, když jim po střele Plavšiče pomohlo břevno. Nakonec šla Sparta přece jen do vedení, když se po závaru před olomouckou brankou prosadil Kozák. Ovšem Sigma se nevzdávala. A za chvilku to bylo zase jinak. Ve 28. minutě se po přihrávce Falty zleva pod sebe prosadil ve vápně naprosto volný Hála a bylo srovnáno. Ve 31. minutě Reichl kryl střelu Plavšiče. Pak měla Sigma opět štěstí, po bombě Haška jí opět pomohlo břevno. Nedáš-dostaneš, to platí stále. A opět se to ukázalo. Stoper Sparty Štětina předvedl na vrcholové úrovni málokdy vídanou hrubku a Plšek šel sám na bránu. Bezpečně proměnil. A Sigma vedla. Hanákům na Letné pršelo štěstí, obě střely na branku proměnila v góly. Ve 41. minutě kopali hosté druhý roh v zápase, bylo to po akci Pilaře, ale nic z toho nebylo. Dvě minuty před přestávkou opět zahrozili domácí, naštěstí pro Sigmu Hložek místo střely zkoušel přihrávat a Jemelka včas odpálil míč na roh.

„Kdyby to bylo možné, tak pořád. Ale měl jsem teď dvakrát štěstí, kdyby to tak pokračovalo, nezlobil bych se,“ řekl v televizním přenosu obránce SK Sigma Martin Hála, který skóroval ve druhém utkání v řadě. „Chtěli jsme napadat, věděli jsme, že domácí mají problém ve stoperské dvojici, toho jsme chtěli využít. Povedlo se, dali jsme z toho gól. Sparta je nebezpečná na krajích, na to jsme si museli dávat pozor,“ podotkl Hála.

Sigma měla zápas výtečně rozehraný, po prvním poločase vedla, když byla maximálně produktivní a dokázala ztrestat chyby domácích. Tři minuty po přestávce Reichl dobře vyběhl proti Kangovi, vzápětí z vyložené šance na malém vápně přestřelil Hložek. A ve 49. minutě měli hosté zase štěstí, po hlavičce Kozáka jim pomohla levá tyčka. V 52. minutě už Sigma kapitulovala. Nejprve z brejku Falta ani nezakončil a z protiútoku Hložek prostřelil Reichla – 2:2. O čtyři minuty později vyrazila Sigma opět do nadějného brejku, ale znovu z něj nedokázala zakončit. A z protiútoku se dostala do vedení Sparta, když zakončil nikým nehlídaný Kanga. Vyrovnáno mohlo být v 67. minutě. To Sigma sehrála brejk velmi dobře, zakončoval Nešpor, ale trefil pouze do břevna. Mrzet to ale Hanáky nemuselo. V 74.minutě po centru Falty zakončil přesně a krásně do sítě z úhlu hlavou Plšek. V 78.minutě přišlápl Kanga nohu Houskovi, ale zcela nepochopitelně za to dostal pouze žlutou kartu a nezměnil na tom nic ani VAR… Přitom stejný rozhodčí za mnohem mírnější zákrok v minulé sezoně vyloučil Sigmě v Liberci Faltu … Vzápětí akci Sigma zakončil střelou z hranice šestnáctky Houska, ale Nita se nenechal překvapit. V 88.minutě zahrávala Sigma rohový kop, hlavičkoval Plšek, ale stav se nezměnil.

„Jsme rádi za bod. Ale do zápasu jsme vstoupili špatně, bylo tam břevno, Sparta nás dostala pod tlak. To samé se dělo po přestávce, tam kdyby nám Sparta dala v prvních deseti minutách tři čtyři góly, tak bylo po zápase, tam jsme měli štěstí. Pak jsme ze z toho oklepali a chtěli hrát, ale nechápu, proč tak nehrajeme od začátku zápasu. Hráče jsme upozorňovali na to, že je vstup do druhého poločasu důležitý, ale stejně jsme mohli dostat góly. Všechno je to o hlavách,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal v televizním přenosu.

AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 3:3 (1:2)

Branky: 20. Kozák, 52. Hložek, 57. Kanga  - 36. a 74. Plšek, 28. Hála. Rozhodčí: Proske – Caletka, Melichar. ŽK: Kanga, Kozák, Tetteh - Houska, Reichl. Divácí: 9407.

Sparta: Nita – Sáček, Štetina, Hancko, Matěj Hanousek (46. L. Krejčí) – Mandjeck – Hložek (81. Tetteh), M. Hašek, Kanga, Plavšić (90. Grajciar) – Kozák. Trenér Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař, Plšek, Greššák (63. Zmrzlý), Houska, Falta (85. Štěrba) – Nešpor (76. Zahradníček). Trenér Radoslav Látal.

 

Další články