Zde může být vaše reklama.

Ztratili vedení Sigma zase doma bez výhry, plichtila s Libercem

Sigma zase doma bez výhry, plichtila s Libercem

foto: Petr Pelíšek

31. 08. 2022 - 19:37

Fotbalisté SK Sigma Olomouc prodloužili na pět utkání sérii bez výhry, ale po čtyřech kolech už se jim povedlo bodovat. Hanáci doma v 6. kole FORTUNA:LIGY po prvním poločase vedli, po pauze se hostům z Liberce povedlo srovnat. Duel skončil nerozhodně 1:1, ačkoliv protivník Sigmy dohrával v deseti.

Sigma body potřebuje a podle toho také vypadal její vstup do zápasu. Bylo jí plné hřiště, byla aktivní, tlačila a vytvářela si šance. Ale dlouho nemohl proměnit ani ty největší. Spáčil trefil břevno, pak dorážel Zmrzlý a míč skončil na tyčce. Následně střelu Breiteho brankář vyrazil, Růsek ve slibné pozici pálil nad. Pak to zkoušel Poulolo, po něm zase Růsek Klaplo to devět minut před přestávkou, kdy se prosadil Chytil , střelu opřel o pravou tyčku a Sigma vedla. Liberec pak zazlobil krátce před pauzou, Van Buren ovšem minul. Do druhé půlky Liberec prostřídal a trošku se herně zvedl.  Ale Sigma si s tím dokázala poradit a nic zásadního mu nedovolila. Jenže paradoxně po hodině hry poněkud smolně inkasovala. Pak se mohlo začínat znovu. V 69. minutě dostal červenou za faul na Zorvana Talovjerov. Hanáci měli následně drtivou převahu, dostatek šancí, ale kýženou vítěznou branku se dát nepodařilo.

„Bod musíme brát všemi deseti. Nezačali jsme dobře, přežili tyčky v úvodu. Přemýšleli jsme o střídání už ve třicáté minutě, ale nestihli jsme to, gól jsme dostali. Pak jsme prostřídali, ve druhé půlce jsme šli nahoru a dostali se k vyrovnání. Závěr ovlivnila červená, domácí se pak dostali do velkého tlaku. Cením si toho, že jsme to ubránili, v pokutovém území byli silní a díky tomu si vezeme bod,“ řekl trenér Liberce Luboš Kozel.

„První poločas byl podle toho, jak bychom očekávali a představovali si. Problém byl v tom, že jsme nebyli schopní dát více než jednu branku. Po přestávce jsme liberecké změny trošku nezachytili. Následně jsme trošku nešťastně inkasovali. Byla tam pak vidět snaha, že se rveme o výsledek, ale ani po vyloučení se nám nepovedlo dát branku. Snad třikrát jsme trefili hráče, který zastoupil brankáře. Bod je pro nás v naší situaci málo. Pochválit musím fanoušky, byli skvělí, podporovali nás. Bohužel jsme se neradovali z vítězství, ale je na nás, abychom v dalším utkání ukázali stejný charakter,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Branky: 36. Chytil – 59. Višinský. Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Slavíček. ŽK: Růsek, Pokorný, Matoušek– Červ. ČK: 69. Talovjerov. Diváci: 2879.
SK Sigma: Trefil – Chvátal, Poulolo, Pokorný, Zmrzlý – Navrátil (79. Vodháněl), Breite (79. Greššák), Spáčil (90+1. Beneš), Zorvan – Chytil, Růsek (63. Matoušek). Trenér Václav Jílek
Liberec: Vliegen – Mikula, Plechatý, Talovjerov, Gebre Selassie – Matoušek (81. Fukala), Frýdek (88. Purzitidis), Varfolomejev (46. Rondić), Červ – Kozák (46. Višinský), Van Buren (70. Prebsl). Trenér Luboš Kozel.

Další články