Zde může být vaše reklama.

Musí řešit problém Sigmě chybí gólmani, podepsala Fendricha

Sigmě chybí gólmani, podepsala Fendricha

foto: Petr Pelíšek

16. 08. 2022 - 14:42

Fotbalový SK Sigma Olomouc má v sezoně 2022/2023 dva týmy v profesionálních soutěžích. Áčko hraje první ligu, béčko druhou. K tomu je potřeba adekvátní počet brankářů a s tím mají nyní v klubu problém. Na marodce jsou aktuálně dva, zbývají dva, takže Sigma musela nakupovat. Smlouvu do konce června 2023 podepsal na Andrově stadionu gólman Vilém Fendrich (1991).

V nedělním utkání na Spartě si brankář Matúš Macík přivodil svalové zranění, vzhledem k tomu bude týmu mimo hru několik týdnů. Dlouhodobě zraněný je Tadeáš Stoppen, klub tak musel opět navýšit počet gólmanů. „Museli jsme urychleně reagovat. Máme týmy v první a druhé lize, proto není možné mít jen dva gólmany na dvě profesionální soutěže. Vyřešili jsme to příchodem Viléma Fendricha,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

Fendrich v Olomouci podepsal smlouvu do konce června 2023. „Byla to vyloženě rychlá akce. Včera po tréninku v Jablonci mi volal trenér Saňák, po něm trenér gólmanů Lovásik, a nakonec i pan Minář. Upeklo se to hodně rychle. Ze strany Sigmy byla jednoduchá otázka, a sice jestli mám zájem sem jít. Samozřejmě jsem okamžitě odpověděl, že zájem mám. Nechtěl jsem čekat, jak dopadne situace v Jablonci. Nabídku Sigmy jsem rychle zvážil a přijal. Nebylo moc nad čím váhat,“ řekl Fendrich.

Naposledy působil v Hradci Králové, v minulé sezoně za ligového nováčka odchytal 24 zápasů, v nichž udržel 6x čisté konto. Kromě Hradce působil v nejvyšší soutěži také v SFC Opava. Ve FORTUNA:LIZE má zatím 85 startů.

Další články