Zde může být vaše reklama.

Jedou do zahraničí Sigmu čeká pátá příprava, první v cizině

Sigmu čeká pátá příprava, první v cizině

foto: Petr Pelíšek

08. 07. 2022 - 14:00

Do druhé poloviny porce přípravných zápasů vstoupí v sobotu fotbalisté SK Sigma Olomouc. Hanáci nebudou hrát poprvé doma, závěrečná čtyři přípravná utkání hrají v zahraničí. První z nich v Polsku, další tři potom na herním soustředění v Rakousku.

Sigma nastoupí v sobotu od 17.00 v Gliwicích proti Piastu, pro polský celek jde o generálku na novou sezonu. Před utkáním bude na programu představování týmu pro novou sezonu i nového dresu. „Pro soupeře již půjde o generálku, my k utkání budeme přistupovat jako k vrcholu třítýdenního bloku. Už tomu uzpůsobíme i následující dva tréninky, abychom byli nachystaní a sehráli s Gliwicemi dobrou partii,“ uvedl kouč Sigmy Václav Jílek.

To Hanáci jsou ještě stále v jiné fázi přípravy, teprve je čeká zužování kádru. „ Sestavu jsme trochu zúžili už před středečním utkáním, protože točit sedmadvacet hráčů v jednom zápase nemělo moc smysl. Nyní si vše vyhodnotíme,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma. „Někteří hráči s námi ve Slatinicích ve středu nebyli, to ale neznamená, že v kádru nebudou i po víkendu. Béčko čeká v sobotu dvojzápas, hraje s Pardubicemi a béčkem Zlína. Musíme se nyní poradit, jak to poskládáme. Do příštího týdne pro soustředění by mělo být již vše vyřešeno,“ podotkl.

Středeční zápas proti Jihlavě nedohráli pro zranění elitní stopeři Sigmy Václav Jemelka a Vít Beneš. Snad by nemělo jít o nic vážného. Dlouhodobě mimo hru je ze zdravotních důvodů útočník David Vaněček.

Utkání Piast Gliwice versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu od 17.00.

Další články