Zde může být vaše reklama.

Byli na nočním tahu Skandál v repre, tři hráči vyhozeni

Skandál v repre, tři hráči vyhozeni

foto: archiv redakce

19. 11. 2023 - 14:28

Česká fotbalová reprezentace bude hrát v pondělí na Andrově stadionu poslední zápas evropské kvalifikace. Tři hráči z původní nominace ale budou proti Moldavsku chybět, zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz národního týmu. Fotbalová asociace o tom informovala na svých sociálních sítích.

Po pátečním nerozhodném utkání v Polsku (1:1) se národní tým vydal do Olomouce. Chystání na další střetnutí se poněkud zvrtlo. Brabec, Coufal a Kuchta byli podle zjištění serveru isport.cz popíjet přes noc v klubu Belmondo.

Hned poté, co se začala inormace šířit internetem, byli z reprezentaččního srazu okamžitě posíání pryč. Spolu s nimi v noční klubu pobývali také člen Výkonného výboru FAČR Tomáš Neumann a obránce SK Sigma Filip Novák.

„S trenéry jsme řešili, jak tu situaci posuneme dál. Hráčům jsme sdělili naše rozhodnutí, samozřejmě to přijala, omluvili si. Pak jsme to zveřejnili a komunikovali směrem k celému týmu,“ řekl Tomáš Pešíř, manažer národního týmu.

„Když jsem se to dozvěděl, bylo to pro mě velké zklamání a velká komplikace. Pak to ani nešlo udělat jinak. Hráči opustili sraz, věřím, že to neovlivní naši přípravu na zápas,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

„Všechny nás to mrzí, mě jako kapitána hodně. A o to víc, že všichni tři měli pro reprezentaci obrovský přínos a budou chybět. Je to nešťastná situace pro nás pro všechny. Ale největší trest je to pro ně. Chtěli tady být a udělat všechno pro náš cíl. Jako kapitán jsem na to měl nějaký pohled, něco jsem k tomu řekl, ale nechal bych to mezi námi,“ řekl Tomáš Souček, kapitán národního týmu.

Další články