Zde může být vaše reklama.

Další odchod z týmu Stoper Václav Jemelka jde ze Sigmy do Plzně

Stoper Václav Jemelka jde ze Sigmy do Plzně

foto: Petr Pelíšek

11. 08. 2022 - 14:20

Kádr SK Sigma Olomouc je chudší o jednu oporu. Na Andrově stadionu skončil stoper Václav Jemelka (1995). Reprezentační obránce přestoupil do FC Viktoria Plzeň. Zde bude mít za spoluhráče, mimo jiné, další dva odchovance SK Sigma, jsou to záložník Lukáš Kalvach (1995) a útočník Tomáš Chorý (1995). V Plzni Jemelka podepsal tříletou smlouvu.

„Velkým přáním Václava bylo, aby k transferu došlo. Je mu sedmadvacet let a chtěl se posunout někam dál. Nabídku Plzně cítil jako velkou příležitost. Je tam vidina možné účasti v Lize mistrů, může mít blíže k reprezentaci. Každým dalším rokem by pro něj přestup do většího klubu, případně do zahraničí byl složitější, protože věk se nedá zastavit,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář.

Václav Jemelka je uničovský rodák, do SK Sigma se přesunul v kategorii dorostu. To ještě jako rychlý levý krajní bek, který tehdy také kopal standardky. Postupem času se přeměnil na stopera. V elitní soutěži za Sigmu odehrál v necelých šesti sezonách 121 utkání, dal v nich 7 branek. Za sebou už má také zahraniční angažmá, v sezoně 2020/2021 odehrál 23 utkání na hostování v belgickém OH Leuven. V národním týmu zatím nasbíral 5 startů.

Jemelka je další z řady letních olomouckých odchodů opor. Po minulé sezoně ukončil kariéru kapitán Roman Hubník, smlouvy skončily v případě Martina Hály, Tomáše Zahradníčka, Pabla Gonzáleze a Jakuba Yunise, záložník Kryštof Daněk přestoupil do Sparty Praha, obránce Michal Vepřek je zase v roli mentora v druholigovém béčku.

Další články