Zde může být vaše reklama.

Ubojovaná remíza s oslabenou Jihlavou: buďme rádi za bod!

Ubojovaná remíza s oslabenou Jihlavou: buďme rádi za bod!

07. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Třiadvacáté kolo fotbalové ligy přinesl souboj Sigmy Olomouc a Jihlavy. Přeszápasové analýzy se ukázaly být k ničemu už po pár minutách hry; Jihlava působila snaživějším a fotbalovějším dojmem a místy domácí hráče výrazně přehrávala. Olomouc sice vedla, náskok ale promarnila, přestože hosté přišli na začátku druhé půle o svého tahouna Maru, který uviděl červenou kartu.

luneta banner

SK Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)

První poločas vyzněl herně pro Jihlavu. Hosté byli snaživější, více na míči, a důsledně kazili olomoucké pokusy o rozehrávku. Do první větší šance se Jihlava dostala už v sedmé minutě, míč ale skončil těsně vedle tyče. O deset minut později se v obrovské šanci ocitl domácí Radakovič, slovenský brankář v dresu Jihlavy ale míč se štěstím vytěsnil. Nejdominantnějším hráčem na hřišti byl jihlavský Mara - a domácí obrana si s ním častokrát nevěděla rady. Ten se ve 33. minutě probil až do vápna a po zákroku Jemelky se skácel k zemi, rozhodčí ale zákrok posoudil jako dovolený. Sigma se nakonec dočkala vedoucí branky tři minuty před přestávkou - na chvíli se vymanila z jihlavského sevření, nejprve Zahradníček trefil tyč, Jakub Plšek ale dorazil míč do prázdné a Olomouc vedla 1:0.

Druhou půli začala Jihlava ještě větším tlakem, než tu první. Naštěstí pro domácí se v 55. minutě Kamso Mara rozběhl na Housku, tvrdým skluzem jej sice zbavil míče, nafasoval ale druhou žlutou v zápase a hosté tak přišli o svého nejlepšího hráče. Domácí ale přesilovku nevyužili a brzy naopak inkasovali: Jihlava hnala do plných i v oslabení a nakonec se dostavil úspěch - po skvěle rozehraném rohu hlavičkoval Dvořák a vyrovnal. Olomouc se ještě pokusila posílit ofenzívu, Sladkého vystřídal Moulis a Housku Texl, a posléze se dostala i do několika šancí, ale Radakovič ani Jemelka neproměnili. V závěrečných minutách tlak Sigmy vrcholil, vítězný gól měl minutu před koncem na kopačce Hála, zápas ale další gól nenabídl a oba celky se tak rozešly smírně.

Branky: 42. Plšek – 67. Dvořák
SK Sigma Olomouc:
M. Buchta – Sladký (71. Moulis), Radaković, Jemelka, Hála (89. Yunis) – Zahradníček, Houska (C) (74. Texl), Kalvach, Falta – Plšek – Řezníček.
FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Schumacher, Štěpánek, Tlustý, Nový – Levin – Popović (77. Keresteš), Vaculík (C) (65. Klíma), Mara, Fulnek (90. Opluštil) – Dvořák.

-ms-

 

Další články