Zde může být vaše reklama.

MOL Cup Uničov porazil ligovou Karvinou a jde dál

Uničov porazil ligovou Karvinou a jde dál

foto: Petr Pelíšek

07. 09. 2023 - 14:59

Fotbalisté třetiligového SK Uničov měli ve 2. kole MOL Cupu doma za soupeře prvoligovou Karvinou. Protivníka z elitní soutěže přehráli, zvítězili brankou Jana Davida a slaví postup.

Uničov vsadil na skvělou organizaci hry a maximální nasazení. A na Karvinou to platilo skvěle. Zvlášť, když domácí ve 28. minutě poslal do vedení David, který se trefil ze závaru po přímém kopu. Jednobrankový náskok domácí uhájili do poločasu. A po změně stran mohli zvýšit, Krč ovšem o kousek minul levou tyčku. Karviná se snažila srovnat, ale Uničov jí ze hry nedovolil nic. Jen nákopy na Doležala, se kterými si stoperská dvojice David – Sklenář bez potíží poradila. S blížícím se závěrem pak měli domácí několik dalších šancí, hostům pak zmařil jednu šanci v závěru výtečným zákrokem brankář Uvízl. Ale jinak mohla být Karviná ráda, že prohrál jen o gól.

„Na Karvinou jsme se dobře připravili. Chtěli jsme utkání pro naše diváky, kterých přišla spousta, zvládnout a to se nám podařilo. Kluci podali výkon, jaký od nich očekávám. Vedli jsme, pak jsme měli ještě několik situací, které jsme měli dohrát alespoň do jednoho gólu, aby to bylo dva nula. Šancí jsme měli více než hosté,“ řekl trenér Uničova Jiří Balcárek.

„Je to ostuda, jinak se to nedá nazvat. Je alarmující, že jsme ani nebyli lepším týmem. Hráči, kteří dostali šanci, si toho nevážili. Důkladně si všechno vyhodnotíme a jen tak to rozhodně nepřejdeme,“ řekl trenér Karviné Tomáš Hejdůšek.

SK Uničov – MFK Karviná 1:0 (1:0)

Branka: 28. David. Rozhodčí: Machálek – Hurych, Dobrovolný. ŽK: Sečkář. Diváci: 864.

Uničov: Uvízl – Diblík, Sklenář, David, Sečkář (56. Javůrek) – Michl (72. Vybíral), Hausknecht (72. Ambrozek), Kamas, Svoboda, Vichta (80. Koutný) – Krč (56. Komenda). Trenér Jiří Balcárek.
Karviná: Ciupa - Hošek (72. Antovski), Krčík, Soukeník, Ražnatović - Čavoš (61. Motyčka), Žák (46. Traore) - Iván (72. Ayaosi), Ezeh (46. Adeleke), Franko - Doležal. Trenér Tomáš Hejdušek.

Další články