Zde může být vaše reklama.

Repre U17 slaví postup Uriča a Šíp zazářili v národním týmu

Uriča a Šíp zazářili v národním týmu

foto: fotbal.cz

02. 10. 2019 - 16:25

Reprezentace do 17 let zvládla závěrečný duel základní fáze kvalifikace mistrovství Evropy 2020 a postoupila do elitní fáze. Po úvodních dvou bezbrankových remízách porazila Bosnu vysoko 4:0! Velký podíl na tom mají hráči SK Sigma Olomouc, Filip Určia dal gól a znamenal dvě asistence, Jáchym Šíp dal jednu branku, k tomu na jednu přihrával.

Čeští mladíci začali proti Bosně aktivně a po úvodních dvanácti minutách se dostali hned ke čtyřem rohovým kopům, ale skórovat se jim nepodařilo. Jen během úvodní čtvrt hodiny vystřelili hned čtyřikrát ovšem vždy mimo branku. Český tým se nakonec dočkal prvního gólu v rámci této kvalifikační fáze ve 24. minutě zápasu s Bosnou, kdy se prosadil střelecky Filip Uriča po přihrávce Jáchyma Šípa. Druhou gólovou radost si mladí čeští fotbalisté užili tři minuty před koncem úvodního poločasu, kdy autor první branky Filip Uriča tentokrát přesně přihrával, když našel Filipa Vechetu, který zvýšil na rozdíl dvou branek.

Český tým vstoupil fantasticky do druhého poločasu, když se nejprve v 52. minutě prosadil kapitán Martin Vitík a o dvě minuty později přidal už čtvrtý gól zápasu Jáchym Šíp. Jedním z hrdinů zápasu se stal jednoznačně Filip Uriča. Fotbalista Sigmy Olomouc kromě si kromě úvodní branky zápasu připsal také asistence u druhého a čtvrtého gólu. Soupeř se střelecky prosadil až v 86. minutě, kdy snížil na 1:4 z pohledu Bosny Mehičević. Na konečném druhém místě v kvalifikační skupině to ale vliv nemělo a svěřenci trenéra Radka Bejbla postoupili do elitní fáze kvalifikace.

"Vítězství je naprosto zaslouženě. Byli jsme fotbalovějším, odvážnější a hladovějším týmem. Hráči prokázali mentální odolnost a charakter a konečně jsme byli produktivní a šance, které jsme si vytvořili, proměnili," uvedl po zápase trenér Radek Bejbl.

Elitní fáze kvalifikace se bude hrát v březnu 2020, los osmi skupin pro závěrečnou fázi proběhne 3. prosince. Závěrečný turnaj se hraje příští rok v Estonsku.

Česká republika - Bosna a Hercegovina 4:1 (2:0)

Branky: 24. Uriča, 42. Vecheta, 52. Vitík, 54. Šíp - 86. Mehičević. Rozhodčí: Verboomen (Belgie) - Wyns (Belgie), Jantunen (Finsko).

ČR: Vágner – Černák, Vitík, Zentrich, Fojt – Jambor, Drozd (56. Kudela) – Šíp (80. Višinský), Langhamer (80. Daněk), Uriča (74. Hadaš) – Vecheta (75. Molitorisz).
Bosna: Šahinović - Musić, Trako, Šukilović (20. Jovašević), Mahimić - Hodžić, Popara (64. Šetka) - Mehičević, Soldo (55. Božičković), Alijagić (64. Ćorić) – Golijanin (56. Hajdarević).

Další články