Zde může být vaše reklama.

Nominace reprezentace Útočník Mojmír Chytil je v národním týmu

Útočník Mojmír Chytil je v národním týmu

foto: Petr Pelíšek

14. 03. 2023 - 13:12

Českou fotbalovou reprezentaci čekají kvalifikační utkání v Polsku a Moldavsku. Fotbalová asociace dnes zveřejnila nominaci, nechybí v ní ani útočník SK Sigma Olomouc Mojmír Chytil. Ten v národním týmu debutoval loni na podzim v Olomouci a hned se uvedl hattrickem.

Národní tým vstoupí do kvalifikace UEFA EURO 2024 v pátek 24. března ve Fortuna Areně v Praze proti Polsku. Dlouho očekávaný zápas je vyprodaný. Tři dny nato se reprezentace představí v Moldavsku. „Do kvalifikace vstupujeme s jednoznačným cílem postoupit. Rozhodli jsme se povolat a dát šanci také mladším hráčům, kteří v lize prokazují sportovní formu a také mají potenciál stát se v budoucnu oporami reprezentace,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý pro server fotbal.cz.
V nominaci jsou ještě další dva odchovanci SK Sigma, jsou to stoper Václav Jemelka (nyní Plzeň) a záložník Petr Ševčík (Slavia Praha).

V listině náhradníků je útočník SK Sigma Antonín Růsek a olomoučtí odchovanci záložník Lukáš Kalvach a útočník Tomáš Chorý (nyní oba Plzeň).

Nominace národního týmu
Brankáři: Tomáš Vaclík (Huddersfield Town), Jindřich Staněk (Plzeň), Jiří Pavlenka (Werder Brémy).
Obránci: Martin Vitík (Sparta Praha), Vladimír Coufal (West Ham United), Ladislav Krejčí ml. (Sparta Praha), Jakub Brabec (Aris Soluň), Jaroslav Zelený (Sparta Praha), Václav Jemelka (Plzeň), Tomáš Holeš (Slavia Praha), David Jurásek (Slavia Praha), David Douděra (Slavia Praha).
Záložníci: Václav Černý (Twente), Tomáš Souček (West Ham United), Alex Král (Schalke), Petr Ševčík (Slavia Praha), Antonín Barák (Fiorentina), Ondřej Lingr (Slavia Praha), Lukáš Sadílek (Sparta Praha), Matěj Jurásek (Slavia Praha).
Útočníci: Patrik Schick (Leverkusen), Adam Hložek (Leverkusen), Jan Kuchta (Sparta Praha), Tomáš Čvančara (Sparta Praha), Mojmír Chytil (SK Sigma Olomouc).

Další články