Zde může být vaše reklama.

V červnu v Olomouci na fotbalovou reprezentaci. Přivítáme utkání ČR - Černá Hora

V červnu v Olomouci na fotbalovou reprezentaci. Přivítáme utkání ČR - Černá Hora

05. 03. 2019 - 00:00

Kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy proti Bulharsku odehraje česká fotbalová reprezentace 7. června 2019 v Generali Areně v Praze na Letné, o tři dny později pak Černou Horu přivítá na Andrově stadionu v Olomouci! „Kvalifikační zápas skvěle zapadá právě do oslav stého výročí od založení klubu,“ souhlasil olomoucký marketingový manažer David Holly.

„Jsem opravdu nadšený, že jsme se domluvili právě se Spartou a Olomoucí. Letenské vedení nám v případě zápasu s Bulharskem vyšlo maximálně vstříc a v situaci, kdy ústřední roli v národním týmu hraje například Bořek Dočkal, věřím, že si i ryze letenští fanoušci přijdou na své. Olomouc nás zase o pořadatelství požádala sama a v tomto případě jsem rád, že tak budeme moci být součástí oslav významného jubilea v historii této tradiční klubové bašty moravského fotbalu,“ uvedl předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Národní tým se na Letnou vrátí po téměř třech letech. Naposledy hrál v Generali Areně v září 2016 proti Severnímu Irsku (0:0).

„Jsme rádi, že na Letné budeme hostit národní mužstvo. A věříme, že důležitou součástí týmu, který se představí v zápase proti Bulharsku na hřišti, budou i sparťané,“ poznamenal sparťanský generální ředitel František Čupr.

Olomouc letos slaví sto let od založení klubu. I proto jsou zástupci Sigmy rádi, že česká reprezentace bude Černou Horu hostit 10. června právě na Andrově stadionu.

A na obě utkání už se těší i trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý: „Budou to pro nás možná klíčové zápasy celé kvalifikace. Proto věřím, že jak na Letné, tak potom v Olomouci nás ve velkém počtu podpoří fanoušci. A my je naopak potěšíme dobrými výkony i výsledky.“

O spuštění prodeje lístků bude Fotbalová asociace ČR fanoušky včas informovat.

-ms-

Další články