Zde může být vaše reklama.

Finále MOL Cupu V Olomouci se radovala Slavia

V Olomouci se radovala Slavia

22. 05. 2019 - 22:54

Finálové utkání MOL Cupu hrál dnes v Olomouci na Andrově stadionu Baník Ostrava proti pražské Slavii. Slezané bojovali, ovšem o osudu zápasu rozhodla penalta a vyloučení pár minut před přestávkou. Baník, podporovaný skvělými fanoušky, tak na trofej nedosáhl. Pohár získala Slavia, která po 77 vyhrála double, tedy ligu i pohár.

Úvod finálového zápasu byl opatrný, přece jen šlo o hodně, a ve výtečné atmosféře se na první šance muselo chvíli čekat. Měl je soupeř Baníku, ale brankář Budínský se nenechal nebezpečnými hlavičkami překvapit. Osm minut před přestávkou už se stav měnil. Pražané proměnili pokutový kop. Což ovšem nebyla pro Baník jediná pohroma. Další přišla vzápětí, když červenou kartu, nejspíš za protesty, dostal Milan Baroš.

Ostrava musela ve druhém poločase dohánět ztrátu jednoho gólu. To se bohužel nedařilo, navíc dvanáct minut před koncem Pražané zvýšili na rozdíl dvou branek. A na výsledku už se v závěru nezměnilo nic.

„Kvalita Slavie je veliká, ve stoperech, agresivitě, dostupování. My jsme vystřelili na branku jen ze standardních situací. V prvním poločase jsme byli bázliví, ve druhém jsme se snažili, ale nestačilo to. Budeme se snažit uhrát páté místo v lize a pak hrát o pohár znovu,“ řekl trenér Ostravy Bohumil Páník.

"Pro nás to bylo hrozně důležité. Když už ta šance na double byla, chtěli jsme to maximálně využít a dotáhnout to. Double byl náš největší cíl už v zimě, dávali jsme mu možná větší váhu než Evropské lize. Dlouho se to Slavii nepovedlo, naposledy v protektorátu," řekl trenér vítězů Jindřich Trpišovský.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 37. (pen.) Souček, 78. Masopust. Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Blažej. ŽK: Škoda, Traoré, Masopust, Kolář. ČK: 38. Baroš. Diváci: 11661.

Ostrava: Budinský – Pazdera, Procházka, Stronati, Šindelář (71. Diop) – Fleišman, Fillo, Hrubý, Jánoš – Holzer, Kuzmanović (80. O. Šašinka). Trenér Bohumil Páník.
Slavia Praha: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Traoré (55. Král) – Masopust, Hušbauer )73. Olayinka), Zmrhal –Škoda. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články