Zde může být vaše reklama.

Je ve formě Vodháněl: Doufám, že tak budeme pokračovat

Vodháněl: Doufám, že tak budeme pokračovat

foto: Petr Pelíšek

17. 08. 2023 - 11:00

Záložník Jan Vodháněl dal v utkání čtvrtého ligového kola dvě branky. V začínající sezoně už dal tři góly a začíná se z něj stávat ofenzivní motor SK Sigma. Jsem rád, že jsem vydržel zdravý po celou přípravu. Budu šťastný, když to bude pokračovat,“ řekl Vodháněl.

Jaké bylo utkání proti Teplicím?

Složité. Od začátku jsme chtěli přehrávat rychle do stran, což se nám úplně nedařilo. Teplice se dobře posouvaly v bloku a nevytvářeli jsme si tolik šancí, kolik bychom asi chtěli. Ke konci poločasu jsem měl jednu větší šanci, kdy jsem to pravou nohou trefil do brány, ale Grigar to vyrazil. Do druhé půle jsme šli s tím, že začneme nabíhat více za obranu. Trochu se to roztrhalo tím, že jsme dali první gól.

Druhý gól byl asi důležitější, přišel po vyrovnání jen pár minut.

To každopádně. Už před tím měl šanci Chvátal, ale nedal. Jsem rád, že jsme rychle zareagovali a šli za gólem, abychom si vzali vedení zpátky co nejdřív. Byl jsem za to rád v tu chvíli. Přihrával jsem totiž na zadní tyč. Jsem neskutečně rád, že to tam spadlo. Akorát jsem chtěl trefit bránu. Byla to střílená přihrávka. Takto to z toho vyplynulo.

Po čtyřech kolech máte tři vstřelené branky. To je pro vás dobrá bilance.

Je to tak. Jsem rád, že jsme se po Spartě naladili na vítěznou vlnu a máme za sebou tři výhry. Doufám, že to tak bude pokračovat dál. Není to o tom, kdo dá gól. Hlavně, že se daří týmu.

Před sezónou říkal trenér Jílek, že byste mohl být hráčem, který vyskočí výš. A potáhne tým. Zatím se vám to daří.

Jsem rád, že jsem vydržel zdravý po celou přípravu. Když jsem přišel do Sigmy, tak jsem šel hned do zápasů, což pro mě nebylo lehké. Teď po přípravě myslím, že mám trochu jinou pozici. Pokud to trenér Jílek takto říkal, jsem samozřejmě rád. Budu šťastný, když to bude pokračovat.

Máte devět bodů a jste třetí za Spartou a Slavií. Bude Sigma černým koněm soutěže?

Na tohle je ještě brzy. Jsou odehrána pouze čtyři kola.

Zápasy jste neodehráli úplně ideálně, ale výsledkově jste je zvládli. Je to posun oproti minulému soutěžnímu ročníku?

Přesně tohle jsme si říkali. Výkon asi nebude v každém utkání vždy ideální, ale pokud se naučíme zvládat i tyhle zápasy za plný počet bodů, tak tohle je to nejdůležitější. Hraje se o body.

Další články