Zde může být vaše reklama.

Baňka Cup 2023 Žákyně SK Sigma hrály turnaj v Ostravě

Žákyně SK Sigma hrály turnaj v Ostravě

foto: archiv redakce

28. 08. 2023 - 07:12

Žákyně SK Sigma Olomouc hrály poslední srpnový víkend Baňka Cup 2023. Turnaj pořádala Dívčí akademie Baníku Ostrava. Šlo o mezinárodní podnik, startovala zde také družstva z Polska nebo Slovenska. Celkovým vítězem se stal Prešov, Sigma skončila na osmé příčce.

V úvodním zápase ve skupině Sigma prohrála s prvním týmem Baníku 0:4, ve druhém po výrazně zlepšeném výkonu s Plzní rovně nula čtyři. Třetí zápas s polským ROW Rybnik prohrály Hanačky 0:1 gólem z poslední minuty po rohovém kopu. Ve čtvrtém utkání Sigma zvítězila nad výběrem OFS Blansko 2:1.

V další fázi Sigmačky porazily Baník Ostrava B, což je posunulo do utkání o 7. místo V tom prohrály s FC Zlín 1:3 a obsadily tak konečné osmé místo.

Ocenění si odnesla sedmiletá Rozarie Michaliková, která získala cenu pro talent turnaje. Moderátorem turnaje byla cyklistická osobnost, reprezentant, Uničovský odchovanec a komentátor mnoha sportovních cyklistických událostí, Tonda Ištván, nyní člen týmu FC Baník Ostrava.

„Na turnaj holky dojely ve složení mladších žákyň a přípravky. Postupně se fotbalově sehrávaly, až prezentace našich holek byla velmi pohledná i překvapivá vzhledem k tomu, že se některé viděly na hřišti poprvé. Celý turnaj panovala mezi holkami skvělá atmosféra, a bojovaly jedná za druhou. Výkon je skvělým ukazatelem k lepším zítřkům,“ řekla trenérka Veronika Holcová k turnaji řekla:

SK Sigma: Pekná Tereza, Minarova Aneta, Šalamounová Alena, Klenhartova Pavla, Vychodilová Barbora, Zemanová Eliška, Zemanová Barbora, Pazderová Magdalena, Skácelová Anežka, Michalíková Rozalie, Kalvodová Nela, Jurokova Nikola. Trenér Veronika Holcová.

Další články