Zde může být vaše reklama.

Bude hrát jinde Záložník Jakub Matoušek šel hostovat do Pardubic

Záložník Jakub Matoušek šel hostovat do Pardubic

foto: Petr Pelíšek

19. 07. 2023 - 15:50

Těsně před startem nového soutěžního ročníku FORTUNA:LIGY přece jen ještě došlo ke změně v kádru SK Sigma Olomouc. Nově je užší, záložník Jakub Matoušek (1999) odešel na hostování do Pardubic. Informoval o tom východočeský klub.

Matoušek přípravu s prvoligovým áčkem SK Sigma Olomouc nezačala, ale od třetího dne už se tam přesunul s béčka. Původně z Androva stadionu zaznělo, že je na odchodu. V médiích se psalo o zájmu Českých Budějovic a Zlína, nakonec Matoušek v Sigmě zůstal na celou přípravu. Ale v kádru pro novou sezónu už nebude, odchází na hostování do Pardubic.

Matoušek v minulých dnech prodloužil v SK Sigma smlouvu do roku 2026. "Prodloužením smlouvy jsme dali najevo, že s Jakubem nadále v plánech do budoucna počítáme. Nyní pro něj ale bude lepší, když bude mít dostatečné herní vytížení v první lize," řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

V pardubickém kádru nebude Matoušek jediným odchovancem SK Sigma. Právě na východ Čech přestoupil ze Sigmy před zahájením přípravy útočník Tomáš Zlatohlávek, v týmu jsou ještě další dva odchovanci Olomouce – obránce Michal Surzyn a záložník Kamil Vacek.

Záložník Jakub Matoušek má v první lize dosud odehraných 34 utkání, branku ještě nedal. Ve druhé lize má bilanci 58 utkání/12 gólů. Již dříve ze Sigmy hostoval v druholigových Vítkovicích a Prostějově. Nyní odešel na hostování do Pardubic do konce sezony s tím, že Sigma si ho může v zimě stáhnout zpět.

Další články