Zde může být vaše reklama.

Dodatečná nominace Záložník Kalvach je poprvé v národním týmu!

Záložník Kalvach je poprvé v národním týmu!

foto: fcviktoria.cz

02. 09. 2019 - 14:26

Olomoucký rodák a odchovanec SK Sigma Olomouc Lukáš Kalvach (1995) je v národním týmu! Vnuk brankáře, trenéra brankářů a dlouholetého maséra Sigmy Jiřího Víta byl po osmém kole dodatečně donominován. Záložník Kalvach, nyní hráč Viktorie Plzeň, není jediným odchovancem Sigmy v repre, dodatečně nominován byl také útočník Martin Doležal, hráč Jablonce. Informoval o tom asociační server fotbal.cz.

Dodatečnou pozvánku do české reprezentace před zářijovými zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy dostali Lukáš Kalvach, Ladislav Krejčí, Michael Krmenčík, Martin Doležal a Stefan Simič. Národní tým čekají utkání v Kosovu a v Černé Hoře.

Čtyřiadvacetiletý plzeňský záložník Kalvach je v nominaci na rozdíl od zbylých čtyř hráčů poprvé v životě. Pozvánku si vysloužil svými výkony v týmu českého vicemistra po nedávném přestupu z Olomouce. V minulosti nastupoval za reprezentační výběry do dvaceti a devatenácti let.  „Lukášovy výkony na začátku sezony nás zaujaly. V nominaci nemohl kvůli zranění být David Pavelka, a tak jsme se rozhodli právě pro Lukáše. Věříme, že to byla správná volba a že nám pomůže přiblížit se k postupu na mistrovství Evropy,“ vysvětlil trenér Jaroslav Šilhavý.

Mezi pěticí dodatečně povolaných hráčů byl původně obránce Ondřej Kúdela, který se ale z rodinných důvodů omluvil a k reprezentaci se nepřipojí.

Povolán tak byl čtyřiadvacetiletý obránce Stefan Simič, fotbalista chorvatského Hajduku Split. Ten má na svém kontě jeden reprezentační start, když odehrál utkání v rámci turnaje v Kataru v listopadu roku 2017 proti domácímu výběru. V mládežnických kategoriích má na svém kontě 49 startů od U16 po U21. V aktuální sezóně odehrál zatím v dresu Hajduku 6 ligových zápasů, ve kterých dal jednu branku a nasbíral tři žluté karty.

Ostatní – záložník Krejčí z Bologni, jablonecký útočník Doležal i plzeňský střelec Krmenčík – už s reprezentací zkušenosti mají. Jen Krmenčík se do národního týmu vrací téměř po roce, a to kvůli dlouhému zranění kolena.

Pondělním začátkem reprezentačního srazu startuje příprava na zápasy v Kosovu (7. září) a v Černé Hoře (10. září). Národní mužstvo se v těchto utkáních může výrazně přiblížit k postupu na EURO 2020. Český tým je aktuálně na druhém postupovém místě kvalifikační skupiny A. (pet, fotbal.cz)

Další články