Zde může být vaše reklama.

Půjde do první ligy? Zatím to nedopadlo, říká trenér Tomáš Janotka

Zatím to nedopadlo, říká trenér Tomáš Janotka

foto: Petr Pelíšek

14. 10. 2022 - 16:58

Po jedenáctém kole celostátní ligy dorostu se fotbalisté SK Sigma Olomouc vyhoupli na druhou příčku tabulky. Pomohla jim k tomu jasná domácí výhra nad Karvinou (4:0), kterou navázali na vítězství na Dukle (rovněž 4:0) a doma nad Slavií (3:2). Tým trenéra Tomáše Janotka je tedy v pořadí tam, kam tradičně starší dorost Sigmy patří. Otázkou je, jestli v dalších kolech Janotka ještě mužstvo povede, či nikoliv. Nový kouč prvoligového Baníku Ostrava Pavel Hapal ho totiž láká do svého realizačního týmu. „Zatím to nedopadlo, respektuju to tak, jak to je. Všechny varianty, které dopadnou, pro mě budou dobré a budu je brát,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma U 19.

Karvinou jste celkem v pohodě přejeli. Rozhodující byl mimořádně povedený vstup do utkání?

Rozhodl raketový, naprosto excelentní, vstup do utkání. Dominovali jsme, vytvářeli si jednu šanci za druhou a dali tři nádherné góly. To mělo zásadní vliv. Pak jsme trošičku polevili, začali hrát zbytečně moc složitě. A soupeř pak ukázal, že má fantastické individuality směrem dopředu. Ale tým fungoval velmi dobře také v defenzivě, takže jsme hosty do nějakých brankových příležitostí nepouštěli. A sílu Karviné dokázali eliminovat. Kluci to zvládli naprosto skvěle.

Podruhé v řadě jste vyhráli čtyři nula, máte takovou minisérii vítězných zápasů. Lze říct, že tým je v dobré formě?

Myslím si, že výkonnostně jsme na tom celý podzim velmi dobře, ale ne vždycky se to potkalo ve venkovních zápasech i s výsledkem. Máme za sebou teď tři vítězství v řadě a to nás posouvá tabulkou nahoru. Strašně si cením toho, že ve vyrovnané tabulce se posunujeme výš. Je to obrovská odměna pro hráče, vrací se jim to, co do toho dávají.

A jistě to prospěje hráčům k lepší pohodě, většímu sebevědomí.

Jednoznačně. Už po heroickém výkonu v utkání proti Slavii, které jsme zvládli v deseti, jsem viděl, jak klukům sebevědomí vystřelilo ještě víc. Je to přímá úměra, s výsledky a dobrými výkony sebevědomí roste. Daří se, vyhrává se, hlavy jsou nahoře.

V médiích se objevily zprávy o tom, že by vás trenér Pavel Hapal rád měl u sebe v Baníku Ostrava v realizačním týmu. Je to tak?

Ano. Byl jsem oslovený trenérem Hapalem. Dal mi nabídku, abych mu dělal asistenta. Vlastně bez ohledu na to, jaké angažmá má ve hře. Po krátkém čase rozmýšlení jsem ji přijal. A klubu jsem oznámil, že bych za tou nabídku šel. Ale bylo mi řečeno, že mám smlouvu a není v zájmu klubu mě tam pustit. Zelenou jsem nedostal, ještě se to bude jeden dva dny řešit. Ale jinak se samozřejmě plně soustředím na práci, kterou tady mám, dokud není nic hotového.

Pavel Hapal vás v médiích pochválil, to, kromě zájmu o vaše služby, jistě potěší.

Beru to samozřejmě jako ocenění mojí práce. Pro mě ta nabídka byla lákavá, pracovat pod trenérem Hapalem, který je charakterní člověk a skvělá osobnost. To mě oslovilo jednoznačně. Navíc je to první liga. Takže jsem si řekl, že bych to chtěl zkusit. Ale zatím to nedopadlo, respektuju to tak, jak to je. Všechny varianty, které dopadnou, pro mě budou dobré a budu je brát.

Další články