Zde může být vaše reklama.

Ze svazu do klubu Zdeněk Psotka opustí funkci ředitele, jde do Zbrojovky

Zdeněk Psotka opustí funkci ředitele, jde do Zbrojovky

foto: fczbrno.cz

03. 07. 2023 - 17:47

Olomoucký fotbalový trenér a funkcionář Zdeněk Psotka  skončí ve funkci technického ředitele FAČR. Rozhodl se přijmout nabídku Zbrojovky Brno. Informoval o tom asociační server fotbal.cz. V Brně má Psotka post sportovního manažera.

Opakované snahy Zbrojovky Brno o služby Zdeňka Psotky vyvrcholily pátečním jednáním předsedy FAČR Petra Fouska a místopředsedy Jiřího Šidliáka s předsedou představenstva brněnského klubu Václavem Bartoňkem a samotným Zdeňkem Psotkou, který svůj zájem o klubové angažmá potvrdil.

Odchod se uskuteční na základě úhrady jednostranné výstupní finanční klauzule, kterou Psotka ve smlouvě má a která je u smluv tohoto typu běžná. „Zdeňka Psotku jsme chtěli udržet, ale smlouva hovoří jasně. Život a fotbal takové situace přináší. Zdeňkovi chci poděkovat za práci, kterou pro asociaci během svého působení odvedl, a přeji mu mnoho zdaru v novém působišti. Zároveň oceňuji i korektní přístup Václava Bartoňka, který umožní, aby v následujícím období Zdeněk mohl v dohodnutém rozsahu pomoci do okamžiku, než FAČR funkci znovu obsadí. Určitá předběžná konzultační jednání v tomto smyslu již probíhají,“ řekl předseda FAČR Petr Fousek.

„Ceníme si oboustranně vstřícného jednání s FAČR, díky kterému může Zdeněk Psotka v naší organizaci působit,“ uvedl Václav Bartoněk, předseda představenstva Zbrojovky Brno.

„Zhruba poslední měsíc jsem uvažoval, jakým způsobem uchopit svou pozici, zda setrvat, co je potřeba, jestli lze fotbal dál rozvíjet. V tomto období jsem asi přemýšlel i nahlas, tím se v našem fotbalovém prostředí rozkřiklo, že takové myšlenky mám. Přišly nabídky, mezi nimi i ta ze Zbrojovky. Tu považuju za klub s potenciálem, velmi dobrou mládeží a tradicí, což je pro mě velké plus a jazýček na vahách při rozhodování, zda asociaci opustit. Člověk by si měl vyhodnotit, jestli je v daný moment na správné pozici, ta nabídka to uspíšila,“ řekl Zdeněk Psotka pro klubový web Zbrojovky.

Psotka opouští svazovou funkci po roce a měsíci, coby ředitel začal na FAČRu pracovat v červnu 2022. Vedením Sportovního oddělení FAČR byl dočasně pověřen Erich Brabec, vedoucí Úseku ženského fotbalu FAČR.

Další články