Zde může být vaše reklama.

Změna klubu Zlatohlávek přestoupil ze Sigmy do Pardubic

Zlatohlávek přestoupil ze Sigmy do Pardubic

foto: fkpardubice.cz

27. 06. 2023 - 11:20

Po Mojmírovi Chytilovi opustil SK Sigma Olomouc v tomto přestupním termínu další ofenzivní odchovanec. Útočník Tomáš Zlatohlávek už na Hané působit dál nebude, přestoupil do Pardubic. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Odchovanec Hlučína, který většinu kariéry prožil jako kmenový hráč Sigmy Olomouc, přichází do FK Pardubice na přestup. „Budou se ode mne očekávat góly, což budu fanouškům chtít ukázat co nejdříve,“ řekl Tomáš Zlatohlávek. „Chtěl bych poděkovat všem trenérům, kteří mě v Olomouci od mládeže vedli a pomohli mi dostat se až do dospělého fotbalu. Bohužel do áčka to v Sigmě nevyšlo, ale to je fotbal. Nakonec jsem se rozhodl, že bych chtěl zkusit změnu prostředí a jsem rád, že mi to Sigma umožnila,“ uvedl Zlatohlávek.

„Tomáš se v posledních letech pravidelně pohyboval na hraně mezi áčkem a béčkem, trvalý průlom do A-týmu se mu ale nepodařil. Do další kariéry mu přejeme hodně štěstí,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář.

Zlatohlávek se do prvoligového áčka nemohl prosadit několik sezón. V těch předchozích hostoval postupně v druholigových klubech, byly to Třinec, Prostějov a Vlašim. Minulou sezonu byl v druholigovém béčku Sigmy. V první lize dosud nasbíral 6 startů, branku zatím nedal. Ve druhé lize má bilanci výraznější, odehrál 65 zápasů, dal 18 branky. Tak nastoupil ke dvěma zápasům baráže o první ligu, dal v nich jednu branku.

Není jediným odchovancem SK Sigma v FK Pardubice, v kádru se tam potká s obráncem Michalem Surzynem a záložníkem Kamilem Vackem.

Další články