Zde může být vaše reklama.

Nominace reprezentace Zmrzlý a Chytil jsou v národním týmu

Zmrzlý a Chytil jsou v národním týmu

foto: Petr Pelíšek

08. 11. 2022 - 20:27

Trenér Jaroslav Šilhavý dnes v olomoucké Galerii Šantovka oznámil nominaci české fotbalové reprezentace na poslední letošní sraz. V tom čeká národní tým zápas v Olomouci proti Faerským Ostrovům a pak v Turecku. Ve výběru jsou celkem čtyři odchovanci SK Sigma Olomouc.

Pozvánku do české fotbalové reprezentace na poslední zápasy v tomto roce dostalo i šest nováčků. Jsou mezi nimi dva hráči SK Sigma – obránce Ondřej Zmrzlý a útočník Mojmír Chytil. A také dva odchovanci Sigmy – stoper David Zima a útočník Martin Doležal.

Nominaci ovlivnil fakt, že zápasy nejsou v termínové listině FIFA, a tak kluby nemají povinnost hráče pro potřeby reprezentace uvolnit. Některé kluby této možnosti využily, ať už je v době reprezentačního srazu ještě čekají soutěžní zápasy, nebo mají volno.  „Počítali jsme s tím, že nominace může být tentokrát vzhledem ke složitému termínu nebo zdravotnímu stavu hráčů složitá. O to víc si ceníme reakce těch klubů, které své hráče pro tyto zápasy uvolnily,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

FORTUNA:LIGA přesto své zástupce v nominaci mít bude. Pozvánku dostali olomoucký útočník Mojmír Chytil, jeho týmový parťák Ondřej Zmrzlý a liberecký obránce Dominik Plechatý. Všichni tři pojedou na sraz reprezentačního áčka vůbec poprvé.

Nominace:

Brankáři: Tomáš Koubek (Augsburg), Matouš Trmal (Marítimo), Jiří Pavlenka (Werder Brémy).
Obránci: Matěj Chaluš (Malmö FF), Ondřej Zmrzlý (SK Sigma Olomouc), Ale Matějů (Palermo), David Zima (FC Turín), Jakub Brabec (Aris Soluň), Dominik Plechatý (Liberec), Vladimír Coufal (West Ham), Patrizio Stronati (Puskás).
Záložníci: Václav Černý (Twente), Tomáš Souček (West Ham), Alex Král (Schalke), Petr Schwarz (Slask Wroclav), Antonín Barák (Fiorentina), Jaromír Zmrhal (Slovan Bratislava).
Útočníci: Patrik Schick (Leverkusen), Adam Hložek (Leverkusen), Martin Doležal (Zaglebie Lubin), Mojmír Chytil (SK Sigma Olomouc).

Další články