Zde může být vaše reklama.

Bezbrankový duel Fotbalisté SK Sigma doma jen remizovali s Teplicemi

Fotbalisté SK Sigma doma jen remizovali s Teplicemi

foto: Petr Pelíšek

27. 02. 2022 - 17:23

Zápas třiadvacátého kola FORTUNA:LIGY se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepovedl ideálně. Na Andrově stadionu sice Teplice přehrávali, měli hodně šancí, ale neproměnili ani jednu.

Sigma znovu nebyla kompletní. Na marodce jsou Martin Hála, Jakub Matoušek  a Jakub Yunis, jen na tribuně byl Roman Hubník, za béčko byli v den zápasu hrát Jiří Sláma, Filip Uriča, Jan Fiala, David Vaněček, Jáchym Šíp, Jan Sedlák a Jiří Spáčil.

Po úvodní oťukávací desetiminutovce se Sigma rozehrála k dobrému výkonu. Hosty k ničemu nepouštěl a vytvářela se jednu šanci za druhou.  V 11.minutě González z malého vápna minul bránu. Za další čtyři minuty byl Chytil v palebné pozici zcela sám, ale míč poslal jen brankáři do koše. Pak ve 21. minutě zakončovali v rychlém sledu González, Chytil a Daněk, ale brankář Grigar byl nepřekonatelný. Vzápětí si poradil i nebezpečnou hlavičkou Chytila. Teplice se jen bránily, Sigma měla velkou převahu. Ale do pauzy už z ní měla jenom jednu tutovku. Byl v ní Chytil, ale brankář Grigar vyběhl včas, zmenšil střelecký úhel a míč chytil.

Do druhého poločasu pak hosté dvakrát vystřídali. A tím byla aktivita Sigmy otupena. Ne v poli, převahu měli Hanáci pořád velkou a neustálou. Ale vyložených šancí, těch už tolik nebylo. V 50.minutě brankář Grigar vyrazil ránu Daňka, dorážel González, ale vystřelil vysoko nad. Dvacet minut před koncem pak zatočil míč z přímého kopu povedeně Chvátal, Grigar vyrazil balon na roh. A to bylo z olomoucké strany vše, ve zbytku zápasu se Sigma sice snažila, jenže nic z toho nebylo.

„Utkání jsou si hodně podobná, je to už takový evergreen. Hra nevypadá úplně špatně, vytvoříme si nějaké brankové příležitosti, ty nepoměníme, takže utkání nedotáhneme do vítězného konce,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Na jaře jsme v žádném utkání nešli do vedení, pak jsem nervózní, je to pak vidět i na finální fázi,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Černý – Antoníček, Bureš. ŽK: Navrátil – Kučera, Žák, Fortelný. Diváci: 2419.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Jemelka, Beneš, Zmrzlý – Daněk, Breite, Greššák (64. Růsek), González, Navrátil (80. Zifčák) – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Teplice: Grigar  – Kučera, Tijani, Vondrášek – Boljevič (46. Jukl), Mareček, Hyčka, Trubač (90+4. Prošek) – Fortelný (90. Knapík) – Žák (86. Ledecký), Sejk (46. Shejbal). Trenér Jiří Jarošík.

Další články