Zde může být vaše reklama.

Dohrávali v deseti Fotbalisté SK Sigma doma remizovali s Ostravou

Fotbalisté SK Sigma doma remizovali s Ostravou

foto: Petr Pelíšek

17. 09. 2021 - 21:19

V 8. kole FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu za soupeře FC Baník Ostrava. Tradiční derby se na Andrově stadionu odehrálo jako obvykle před skvělou diváckou kulisou. Sigma po prvním poločase vedla, pak poslal hosty zpět do hry slabý rozhodčí Klíma nepřesnými výroky a tím, že vyloučil Hanákům Zifčáka.

V olomoucké sestavě pro zranění nebo rekonvalescenci scházeli útočník Jakuby Yunis, záložník Lukáš Greššák, stoper Roman Hubník, útočník David Vaněček, obránce Michal Vepřek a útočník Jan Fiala.

Před zápasem přišel na hrací plochu brankář Zdeněk Zlámal, který ukončil kariéru, od předsedy dozorčí klubové rady Martina Majora dostal památeční dres s číslem 27. A ještě před výkopem se držela minuta ticha za bývalého trenéra Sigmy Jiřího Dunaje, který minulý týden zemřel.

Do souboje šestého se čtvrtým v tabulce vstoupila lépe Sigma. Od prvních minut měla velkou převahu. A podařilo se ji přetavit ve vedoucí branku. V 10. minutě ji dal po rohovém kopu Martin Hála, byl to již jeho šestý gól v této sezoně.  První půlka se hrála podle olomouckého partesu. Soupeři Hanáci skvělým pohybem nedovolili v podstatě nic. Po půlhodině mohl přidat druhou branku Růsek, ale z dobré palebné pozice cíl minul.

Ve druhém poločase potom do vývoje zápasu zasáhl rozhodčí Klíma. Nejprve krátce po přestávce naprosto nepochopitelně neudělil druhou žlutou kartu, a tím pádem červenou, pro ostravského Sora. To ještě v zásadě Hanáky moc mrzet nemuselo. Stále totiž hráli velmi dobře, soupeři nenechávali prostor a do nějakých větších šancí se nedostávali. Zlom, který připravil Sigmu o dva body, přišel čtvrthodinku před koncem řádné hrací doby. Zifčák si v menší výskoku stahoval míč po odkopu Zmrzlého. Skloněnou hlavou do jeho dolní končetiny naskočil stoper Svozil, jinak odchovanec Sigma. Okamžitě se svalil teatrálně k zemi a chytil se za hlavu. Zdálo se, že půjde o velmi vážné zranění Rozhodčí Klíma na to skočil dokonale a Zifčákovi ukázal rovnou červenou kartu. Svozil pak bez problémů zápas dohrál. Sigma tak musela dokončovat duel v deseti. A hubený náskok se jí udržet nepovedlo. Šest minut před koncem srovnal Almási.

„Nemám klukům co vytknout. Myslím, že to bylo výborné utkání ve skvělé kulise. Jsem zklamaný některými výroky rozhodčích, které nás stály tři body. Nemluví o vyloučení, ale měla být druhá žlutá pro Sora, před gólem nebyl odpískán faul na Breiteho,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 1:1 (1:0)

Branky: 10. Hála - 84. Almási. Rozhodčí: Klíma – Hájek, Vodrážka. ŽK: Breite, Sedlák, González, Zahradníček –Sor, Ndefe, Tetour. ČK: 75. Zifčák. Diváci: 8613.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Breite, González (78. Beneš) – Zahradníček (78. Daněk), J. Sedlák, Hála (90+2. Šíp) – Růsek (69. Zifčák). Trenér Václav Jílek.
Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Kaloč (64. Budínský), Tetour – Sor (64. Juroška), Kuzmanović (71. de Azevedo), Potočný (71. Jiří Klíma) – Almási. Trenér Tomáš Galásek.

Další články