Zde může být vaše reklama.

Vybojovali bod Fotbalisté SK Sigma doma remizovali s Plzní

Fotbalisté SK Sigma doma remizovali s Plzní

foto: Petr Pelíšek

09. 04. 2022 - 18:10

Tři kola před koncem základní části FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Plzni. Hanákům zápas osmadvacátého kola vyšel k bodovému zisku, s prvním týmem v tabulce remizovali.

V olomoucké sestavě ze zdravotních důvodů chyběli obránce Florent Poulolo a záložníci Martin Hála, Jakub Matouše s Jiřím Spáčilem. Za béčko ve Frýdku byli hrát záložník Jan Sedlák a útočníci Jakub Yunis, Jan Fiala, Jáchym Šíp a Filip Uriča.

Plzeň od začátku zápasu v Olomouci ukazovala, že je v pohodě a vede tabulku. Hrálo se většinou pod taktovkou hostů, ovšem Sigma pracovala poctivě a snažila se každou možnost využít k nějaké protiakci. Na první velkou šanci se čekalo skoro půl hodiny. Pak měl blízko k brance Chorý, olomoucký odchovanec naštěstí pro domácí v tutové pozici nestihl trefit míč. Ve 33. minutě pak měla dobrou možnost také Sigma, ale Růskovi střela nesedla, šlo to vedle. Sedm minut před přestávkou po rychlém plzeňském útoku zakončoval Chorý, jeho ránu brankář Macík nadvakrát kryl. Takže po první půlce to bylo bezbrankově.

Změnilo se to krátce po startu druhé části zápasu. V 57. minutě se po akce z levé strany prosadil Beauguel. Po chvíli byl v tutovce Chorý, naštěstí pro Sigmu ani svoji třetí šanci v utkání nevyužil. Trenér Václav Jílek na nepříznivý stav reagoval rychle, už po pěti minutách poslal do hry tři čerstvé hráče. V 66. minutě se Hanákům povedlo srovnat. Rohový kop Vepřka zvedl na první tyčce hlavou Hubník, na zadní uklidil do sítě Růsek a Sigma se mohla radovat. V závěrečné půlhodince se oba celky snažily rozhodnout, nikdo nebyl spokojený jen s bodem. V 73. minutě zakončoval nebezpečně k pravé tyčce Mosquera, brankář Macík ovšem skvělým zákrokem udržel Sigmě nerozhodný stav. Ten vydržel až do závěrečného hvizdu.

"Mám radost z toho, že se nám podařilo zvrátit vývoj utkání. Musím poděkovat divákům, byť jich tady nebylo tolik, kolik bych čekal, tak si myslím, že vytvořili velmi dobrou kulisu a ve druhé půli nám hodně pomohli. Za to jim patří velký dík. Co se týče zápasu. První poločas byl z naší strany velmi špatný. Byli jsme málo odvážní, předvedli jsme málo kvality, příliš jsme ztráceli míče. To se potom složitě hraje s Plzní, když neudržíme míč nahoře. Obraz hry se změnil až po inkasované brance. Hráči odhodili strach a dostali jsme se do fáze, kdy nemáme co ztratit. Poté jsme ukázali velmi dobrý charakter a vyrovnání jsme si zasloužili. Nakonec si myslím, že jsme měli i více zajímavých situací, ne finálních, ale předfinálních, které jsme mohli vyřešit lépe," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Branky: 66. Růsek – 57. Beauguel. Rozhodčí: Hocek – Hájek, Šimáček. ŽK: Růsek, Chvátal – Kopic, Čermák. Diváci: 4070.

SK Sigma: Macík – Zahradníček (62. Chvátal), Hubník, Jemelka, Vepřek – Navrátil (62. Zifčák), Greššák (83. Beneš), Breite, Daněk (62. Zmrzlý) – Chytil, Růsek (90+2. Slaměna). Trenér Václav Jílek.
Plzeň: Staněk –Holík (77. Řezník), Santos, Hejda, Havel – Kopic (77. Trusa), Čermák (82. Káčer), Kalvach, Mosquera – Beauguel (77. Šulc), Chorý. Trenér Michal Bílek.

Další články