Zde může být vaše reklama.

Nerozhodný zápas Fotbalisté SK Sigma doma s Teplicemi ztratili

Fotbalisté SK Sigma doma s Teplicemi ztratili

foto: Petr Pelíšek

17. 04. 2021 - 18:16

Potvrdit body získaní v Příbrami. To byl plán fotbalistů SK Sigma Olomouc proti zápas 27. kola FORTNUNA:LIGY. Ten hráli doma na Andrově stadionu a za soupeře měli trápící se Teplice, celek, který vede Sigmácká legenda Radim Kučera. Tomu se povedlo Hanáky zaskočit, duel skončil nerozhodně jedna k jedné.

Opět bylo v olomoucké sestavě několik absencí. Na marodce jsou Martin Hála, Tomáš Zahradníček a Kryštof Daněk, v rekonvalescenci Michal Vepřek a Martin Nešpor, po operaci Lukáš Greššák a v týdnu si na tréninku přetrhal vazy v koleni Jakub Yunis.

Sigma vstoupila od utkání ideálně a nic nenasvědčovalo tomu, že by duel neměla zvládnout. Už ve 4. minutě po rozehraném rohovém kopu poslal domácí do vedení Zifčák. Ten měl o chvíli později další šancí, hlavou ale obhodil kromě vyběhnuvšího gólmana také bránu. Ve 32. minutě měl gól na noze Chytil. Sám si vypracoval střeleckou pozici, ale trefil je levou tyčku. Teplickým Sigma nedovolila v zásadě nic, brankář Mandous nemusel řešit nějakou zapeklitou situaci. V závěru prvního poločasu pak ještě po krásném průniku Látala a centru zprava minul z tutové pozice bránu Chytil.

Hubený poločasový náskok Sigmě moc dlouho nevydřel. Pět minut po přestávce totiž skončila tečovaná střela Vukadinoviče v bráně, Mandous na změnu směru už nestačil reagovat. A najednou bylo všechno jinak. Sigma vypadla z role, Teplice se začaly více snažit. Ovšem kromě boje o každou píď hřiště mnoho šancí nebylo. Hned po srovnání těsně minul povedenou střelou ze střední vzdálenosti levou śibenci González. Ale jinak už mnoho tutovek nebylo.

„První půle byla celkem solidní. Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali brzy branku, měli ještě nějaké šance. Chtěli jsme soupeře dostat po tlak, to se nám, myslím dařilo. Po přestávce nás soupeř potrestal z jedné naší chyby. Pak jsme nebyli schopni už zápas zlomit, ale nepodařilo se. Pro nás je to smolný zápas, ale i to je fotbal,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Chybí nám Yunis a Nešpor, je to samozřejmě ztráta, po vystřídání Zifčáka s Chytilem nám pak v závěru chyběla vpředu výška a síla,“ podotkl.

„Všechny plány nám naboural brzký inkasovaný gól. První minuty jsme nezachytili, veškerá taktika se zbortila. V prvním poločase jsme nepůsobili dobrým dojmem. Náš výkon nebyl úplně optimální. Během zápasu jsme moc příležitostí neměli, naštěstí jsme proměnili naši jedinou střelu na bránu. Vzhledem k okolnostem jsme rádi za bod, který může být v závěru velmi cenný,“ řekl trenér Teplic Radim Kučera.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 4. Zifčák – 50. Vukadinovič. Rozhodčí: Ginzel – Vodrážka, Poživil. ŽK: Sladký, Zmrzlý, Houska – Droehnle, Gabriel, Kodad, Fortelný. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Sladký (72. Slaměna), Hubník, Beneš – Látal, Breite, Houska, González, Zmrzlý – Chytil (72. Mihalík), Zifčák (78. Radić). Trenér Radoslav Látal.

FK Teplice: Čtvrtečka – Hyčka, Knapík, Gabriel, Droehnle (38. Černý) – Kodad (85. Trubač), Kučera, Žitný (85. Ljevaković), Jukl, Moulis (75. Radosta) – Vukadinović (75. Fortelný). Trenér Radim Kučera.

Další články