Zde může být vaše reklama.

Derby pro hosty Fotbalisté SK Sigma dostali doma od Slovácka trojku

Fotbalisté SK Sigma dostali doma od Slovácka trojku

foto: Petr Pelíšek

30. 10. 2021 - 20:43

Třinácté kolo FORTUNA:LIGY nebylo moc šťastné pro fotbalisty SK Sigma Olomouc. Doma na Andrově stadionu po bezbrankovém prvním poločase v tom druhém třikrát inkasovali a připsali si třetí prohru v řadě bez vstřelené branky.

Kompletní kádr, to bylo zase to, co Sigma neměla. Pro zranění nebo rekonvalescenci chyběli Jakub Yunis, David Vaněček, Juraj Chvátal, Jan Fiala a Jegor Golenkov, vzhledem ke stopce za čtyři žluté nehrál ani Václav Jemelka. V nominaci se neobjevil ani Lukáš Greššák.

Sigma šla do zápasu se změnami v sestavě, pravého beka hrál Látal, na stoperu vedle Hubníka byl Beneš. A po úvodních střelách Gonzáleze s Hálou se zdálo, že se Hanáci vrátili na ofenzivní vlnu z úvodu sezony. Jenže nebylo to tak. Zápas byl vyrovnaný, bojovalo se o každý kousek hrací plochy, ovšem vyložené šance, těch moc k vidění nebylo. Za hosty hlavičkoval nad Jurečka, za domácí Beneš. To bylo skoro všechno. Až osm minut před přestávkou udělalo Slovácko chybu vzadu. Hála šel sám na brankáře, ale překonat se mu ho nepovedlo.

Na začátku druhé půlky mělo Slovácko dvě nebezpečné šance. První ukončila nepřesnost, druhou zlikvidoval brankář Macík. A pak to vypadalo podobně, jako v první půlce. Taktická bitva, ve které dominovaly defenzivy, šancí moc nebylo. A málokdo by řekl, že ještě padnou tři branky. Hostům se totiž povedla náramně poslední dvacetiminutovka. Nejprve v 71. minutě po autovém vhazování napálil levačkou odvrácený míč trestuhodně neobsazený Reinberk a bylo to nula jedna. O naději na dobrý výsledek přišla Sigma deset minut před koncem. To potrestal obrovskou díru v obraně Sigmy Cicilia. A hanácký zmar pak ukončil ve třetí minutě nastavení třetí branku hostů Holzer.

„Myslím si, že to byla z obou stran spíše bitva než fotbal. Nicméně Slovácko pak ukázalo, hlavně ve druhém poločase, svoji sílu. Bylo to jednoznačně utkání o prvním gólu. Nemyslím si, že by bylo Slovácko lepším týmem v prvním poločase. Bylo to vyrovnané, nikdo nechtěl udělat chybu. My jsme se, na můj vkus, v některých situacích zbytečně báli, chyběla nám kvalitnější rozehrávka, více pohybu. Trošku jsme na to rezignovali, chtěli jsme hrát bezpečně, ale moc jsme to zjednodušili. Martin Hála měl v prvním poločase velkou šanci, to by měl být schopen vyřešit. Druhý poločas pak rozhodl, a celý zápas, první gól. Mrzí mě, že jsme pak ještě Slovácko nepřitlačili. Pak jsme ještě v závěru dvakrát inkasovali, to už jsme hodně riskovali,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 0:3 (0:0)

Branky: 71. Reinberk, 80. Cicilia, 90+3 Holzer. Rozhodčí: Petřík – Hájek, Mokrusch. ŽK: González, Breite. Diváci: 3047.

SK Sigma: Macík – Látal (74. Matoušek), Beneš, Hubník, Zmrzlý –Zahradníček, Daněk (74. Růsek) Breite, González, Hála (68. Šíp) – Zifčák. Trenér Václav Jílek.
Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Navrátil (71. Holzer), Havlík, Sadílek (90+2. Šimko), Petržela (71. Daníček) – Jurečka (89. Tomič), Kohút (46. Cicilia). Trenér Martin Svědík.

Další články