Zde může být vaše reklama.

Předposlední příprava Fotbalisté SK Sigma jasně porazili Tirol

Fotbalisté SK Sigma jasně porazili Tirol

foto: Petr Pelíšek

24. 01. 2022 - 18:17

Fotbalistům SK Sigma Olomouc skončilo herní soustředění. Stalo se tak třetím zápasem na Tipsport Malta Cupu, v tom měli Hanáci za soupeře rakouský WSG Tirol. A přesvědčivě zvítězili. Zítra se olomoucká výprava vrací zpět do vlasti.

V olomoucké sestavě byly stejné absence jako v prvních dvou zápasech, chyběli tedy hráči, kteří museli zůstat doma. A nehráli ani krajní obránci Michal Vepřek a Juraj Chvátal. První odjel z Malty domů předčasně pro nemoc, druhého trenér Jílek šetřil vzhledem k lehčímu zranění.

Sigma rakouského soupeře nešetřila a rozebrala hned v prvním poločase. V 11. minutě poslal Hanáky do vedení Matoušek. O čtyři minuty později se po centru Matouška prosadil Růsek a bylo to o dva. Pak ve 31.minitě trefil Zmrzlý z přímého kopu tyčku, následná dorážka Uričy znamenala třetí branku.

I vstup do druhé části utkání byl v hanáckém znamení. Nejprve zavládl před rakouskou bránou chaos po akci Daňka. Pak brankář Tirolu musel vyrážet bombu Matouška. Pak přišla trošku planější pasáž, ve které sice Sigma nějakou šanci neměla, ale také žádnou nedovolila svému soupeři. A v poklidu kontrolovala tříbrankový náskok.

„Soustředění splnilo naše očekávání, měli jsme za cíl se kvalitně připravit na ligu. V každém utkání jsme byli produktivní, dali jsme pokaždé tři branky, to je něco navíc. Vítězství v turnaji je odměnou pro hráče za práci, kterou zde odvedli,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

Poslední přípravný zápas před ligovým jarem hraje Sigma v sobotu od 15.00 doma na Andrově stadionu proti druholigové Zbrojovce Brno.

SK Sigma Olomouc – WSG Tirol 3:0 (3:0)

Branky: 11. Matoušek, 15. Růsek, 32. Uriča. Rozhodčí: De Gabriele. ŽK: Smith.

SK Sigma: Stejskal (46. Stoppen) – Zifčák, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (46. Daněk) – Matoušek (62. Navrátil), Breite (46. Sedlák), Spáčil (46. Slaměna), Uriča – Růsek (46. Fiala), Chytil (68. Greššák). Trenér Václav Jílek.

Další články