Zde může být vaše reklama.

MOL Cup Fotbalisté SK Sigma jsou ve čtvrtfinále

Fotbalisté SK Sigma jsou ve čtvrtfinále

foto: Petr Pelíšek

23. 11. 2021 - 18:45

Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou hrát i na jaře dvě soutěže. Dnes v Českých Budějovicích vydřeli postup do čtvrtfinále MOL Cupu. Vyrovnaný duel dospěl až k penaltovému rozstřelu, ten v osmé sérii rozhodl Radim Breite.

Pro nemoc, zranění nebo rekonvalescenci chyběli v olomoucké sestavě Vít Beneš, Václav Jemelka, Martin Hála, Juraj Chvátal, Jakub Yunis, David Vaněček, Jan Fiala a Jegor Golenkov. Naopak hrát už mohli stopeři Roman Hubník a Florent Poulolo, kteří v sobotním ligovém mači chyběli vzhledem ke karetnímu trestu.

První šanci zápasu měl v 5. minutě domácí Bassey, naštěstí pro Hanáky nebyl přesný. Za Sigmu o tři minuty později kontroval po rohu Zmrzlého Poulolo, ale hlavou minul. A vzápětí Hanáci kapitulovali. Rychlý domácí útok zakončil Brandner. Nepříznivý vývoj se snažili rychle zvrátit, ale žádnou z útočných akcí se nedařilo dohrát k účinnému zakončení. A tak po prvním poločase těsně vedlo Dynamo.

Hanáci se ale nevzdávali a dál bojovali. Srovnáno bylo po hodině hry. To útočnou akci Sigmy zakončil Růsek. V závěru měla obě mužstva nějaké šance, ale skóre už se do vypršení řádné hrací doby nezměnilo. Takže následovalo prodloužení na dvakrát 15 minut. To nic nezměnilo, takže rozhodnout musel penaltový rozstřel. V tom to bylo drama, po pěti sériích to bylo nerozhodně 2:2, když za hosty srovnal Vepřek.  A pak o tři série později trefil Sigmě postup Breite.

„Bylo to bojovné a vyrovnané utkání, obě mužstva si na hřišti nedarovala ani metr. Chtěli jsme hrát hodně vysoko a agresivně napadat, a to se nám po celý zápas dařilo. V prvním poločase bylo z naší strany trochu méně kvality do útočné fáze, nevypracovali jsme si tolik příležitostí. Herně jsme byli lepší, ale soupeř měl nebezpečné brejky a z jednoho nás potrestal. Ve druhém poločase jsme si šli za vyrovnáním, mužstvo ukázalo charakter. Musely ale rozhodnout penalty. Jsem ale strašně rád, že se to povedlo a postoupili jsme do čtvrtfinále,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0, 0:0), na pen. 4:5

Branky: 9. Brandner – 60. Růsek, rozhodující penalta Breite. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Vodrážka. ŽK: Hora, Králík, Čolić, Valenta – Poulolo, Sedlák, Vepřek.  Diváci: 618.

Č. Budějovice: Šípoš – Čolić, Králik, Talovierov, Skovajsa – Čavoš (110. Hellebrand), Hora (84. Valenta) – Van Buren (69. Mršič), Mihálik (69. Škoda), Brandner (98. Tolno) – Bassey. Trenér David Horejš.

SK Sigma: Stejskal – Poulolo, Hubník, Vepřek – Zahradníček, Sedlák (101. Greššák), Breite, Daněk (69. Matoušek), Zmrzlý (101. González) – Růsek, Zifčák (90. Šíp, 116. Uriča). Trenér Václav Jílek.

Další články