Zde může být vaše reklama.

Bezbranková remíza Fotbalisté SK Sigma mají z Plzně bod

Fotbalisté SK Sigma mají z Plzně bod

foto: Petr Pelíšek

06. 11. 2021 - 19:56

Pro 14. kolo FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc jednoho z nejtěžších možných soupeřů. Hráli v Plzni s Viktorií, tedy aktuálním prvním celkem v prvoligové tabulce. Hanáci hráli celý druhý poločas bez vyloučeného kapitána Romana Hubníka, domácí posledních třicet minut bez Kaši.

Sigma zase nebyla kompletní. V sestavě scházeli pro zranění Jakub Yunis, David Vaněček, Juraj Chvátal, Lukáš Greššák, Jan Fiala a Jegor Golenkov, trest na jeden zápas za čtyři žluté karty nepustil do hry dvojici Radim Breite – Pablo González. A za béčko byl poslán hrát záložník Jakub Matoušek. Poprvé v základní sestavě byl pro prvoligové utkání záložník Jiří Spáčil.

Utkání začalo převahou Plzně, hrálo se převážně na olomoucké polovině hrací plochy. Ovšem po pěti minutách udeřila Sigma. Daněk byl sám před brankářem, Staněk jeho pokus vyrazil, ovšem mával a pískal ofsajd. O tři minuty později pak hlavičkoval Zifčák z malého vápna, to už bylo všechno v pořádku, jenže o kousek minul pravou tyčku. V 10. minutě to zkusil zpoza šestnáctky Daněk, ale jen do míst, kde byl nachystaný brankář. Za další tři minuty měla velkou šanci Plzeň, Beauguel hlavičkoval vedle. V 18. minutě sehrála Sigma dobrou kombinaci, zakončoval ji Beneš, ale střela mu nesedla. Za další dvě minuty po přímém kopu za faul na Daňka minul o kousek levou tyčku Hubník. Převaha domácích z úvodních minutek byla pryč, Hanáci byli nebezpečnější, hráli aktivně. Jenže zahrozilo ze strany domácích. Ve 27. minutě byl ve stoprocentní šanci Čermák. Ovšem sám před Macíkem naštěstí pro Hanáky minul. Deset minut před přestávkou zakončoval sám domácí Sýkora, rovněž on netrefil zařízení. Ve 37. minutě podržel Sigmu brankář Macík, když vytáhl bombu Buchy z pravé šibenice na roh. Minutu před pauzou šel po chybě Sedláka sám na Hubníka Kopic, skončilo to faulem a červenou kartou pro olomouckého kapitána. Následný přímý kop domácích skončil nepřesnou střelou.

Druhý poločas začal rohovým kopem oslabených hostů, ovšem bez nebezpečí pro domácí. Jinak to bylo podle předpokladů, Plzeň byla na míči a oslabená Sigma se převážně jen bránila. V 54. minutě hosté kopali standardku za faul na Růska. Skončila držením Beneše, ale VAR rozhodl, že o faul nešlo. Vzápětí nasadil tvrdou kosu Kaša Zmrzlému, rozhodčí Ginzel mu nedal žlutou kartu, protože už jednu měl …Ovšem po intervenci VAR se probral a poslal Kašu po druhé žluté do sprch. Síly na hřišti se tak vyrovnaly a naděje Sigma na dobrý výsledek vzrostla. Pak Macík vychytal šanci Sýkory. V 62. minutě trefil Beauguel pravou tyčku, pak dorážku Chorého zblokoval Jemelka. Srovnáním sil se ale obraz hry moc nezměnil. Aktivnější byla Plzeň, Olomouc se bránila a čekala na brejky. V 76. minutě měl velkou šanci Zifčák, ale minul. Z protiútoku pak Jemelka vykopával z brankové čáry. Dvě minuty před koncem vypálil z přímého kopu za faul na Šípa Zahradníček, míč se vytočil vedle levé tyčky. Ve druhé minutě nastavení šla Sigma do přečíslení tři na jednoho, Zahradníček situaci vyřešil sám, ale trefil jen brankáře. Pak měl další tutovku Šíp, ale levačkou přestřelil.

„Musím kluky pochválit. Bod za bojovnost a práci jsem si zasloužili. Čekali jsme, že do druhé půlky nastoupí Chorý. Po vyloučení Kaši jsme také změnili styl hry a domácí už nás nepřečíslovali. Akce jsme dotahovali, ale na to, že jsme hráli v Plzni, jsme měli tři čtyři vyložené šance. Jirka Spáčil hrál v základu poprvé, odvedl vynikající výkon,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Ginzel – Nádvorník, Antoníček. ŽK: Kaša, Kalvach, Beauguel – Poulolo, Macík. ČK: 57. po 2. ŽK Kaša - 45. Hubník. Diváci: 5015.

Plzeň: Staněk – Havel, Kaša, Hejda, Sýkora – Bucha, Kalvach – Kopic (73. Kayamba), Čermák (79. Janošek), Šulc (46. Chorý) – Beauguel. Trenér Michal Bílek.
SK Sigma: Macík – Beneš, Hubník, Jemelka, Hála (68. Zahradníček) – Sedlák, Spáčil, Daněk (83. Šíp). Zmrzlý (93. Vepřek) – Růsek (68. Poulolo), Zifčák. Trenér Václav Jílek.

Další články